Menu
Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven Haveglæde

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Foredrag Webinar Haveskoler Digitale haveoplevelser Havefestival Haver Hjem og Haveliv

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Dagpåfugleøje på sommerfuglebusk. Foto: Flickr/Chris Parker

Små frø - store havedrømme

Du står nu med en drøm i hænderne. En frøbombe fra Haveselskabet, som sommerfuglene vil takke dig for. Læs her, hvordan du gør og hvad frøbomben indeholder.

Bliv haveglad og haveklog

Haven er det lille svar på de store spørgsmål 

Bierne svirrer mindre, pindsvinene mangler gemmesteder, og naturen har brug for din hjælp. Men du behøver ikke være biolog for at gøre en forskel – du skal bare starte i din egen have! 

Haveselskabet giver dig viden, inspiration og Trin-for-trin vejledning til at skabe en have, der summer af liv. Flere blomster, mindre sprøjtegift, gode levesteder – små ændringer kan gøre en stor forskel. 

Som medlem får du ekspertrådgivning, guides, workshops og Danmarks bedste havemagasin, så du kan handle nu og gøre din have til en del af løsningen. 

Din have kan mere, end du tror– bliv medlem i dag! 

Bliv medlem lige her

 

Sådan gør du

Vælg et godt voksested. Det kan være i en potte med jord i vindueskarmen, altankasse eller i drivhuset. Husk skal være sollys om dagen og ikke frost. Hvis du planter din frøbombe i en potte skal den mindst være 12 cm i diameter. Læg din bombe oven på jorden og vand den godt. Kig til den hver dag og vand den, så jorden holdes fugtig. Det er også vigtig selve frøbomben er fugtig. Giv tid og kærlighed. Efter 1 til 2 uger vil du se de første spirer. Dog er det meget individuelt så læs den medfølgende vejledning.

Arter i frøbomben

Jomfru i det grønne, Nigella damascena – Enårig sommerblomst med blå blomster. God til buketter og frøstanden er velegnet til tørring. 

Katost, Malva sylvestris subsp. mauritiana – Toårig plante eller kortlivet staude med rødviolette blomster i juni-september.

Almindelig solsikke, Helianthus annuus – Enårig sommerblomst. Den klassiske høje solsikke med store blomsterhoveder.

Stolt Kavaler, Cosmos bipinnatus – Enårig sommerblomst. Store lyserøde blomster hele sommeren, hvis de visne blomster fjernes. God til buketter. 

Kornblomst, Centaurea cyanus – Enårig, hjemmehørende plante. Blå blomster. Egner sig til buketter og også til tørring. Blomsterne er spiselige.

Morgenfrue, Calendula officinalis – Enårig sommerblomst med lysende orange blomster. Blomstrer helt til frosten kommer, hvis de visne fjernes løbende. God til buketter. Blomsterne er spiselige.  

Blodkløver, Trifolium incarnatum – Enårig kløver med røde blomster. Anvendes som grøngødning.   

Almindelig boghvede, Fagopyrum esculentum - Enårig planter der blomstrer med hvide blomster i juli-august. Anvendes som grøngødning.  

Serradel, Ornithopus sativus - Enårig plante med små lysrosa ærteblomster i juni-juli. Anvendes som grøngødning.

Almindelig honningurt, Phacelia tanacetifolia – Enårig sommerblomst og grøngødningsplante. Blå blomster i juni-september.

Gul sennep, Sinapis alba – Enårig plante med gule blomster i juni-september. Anvendes som grøngødning.

Olieræddike, Raphanus sativus var. oleiformis – Enårig plante med hvide eller bleglilla blomster i juni-september. Anvendes som grøngødningsplante.

Smalbladet lupin, Lupinus angustifolius – Enårig plante der anvendes som grøngødning. Blå blomster i juni-juli.

Korinader, Coriandrum sativum – Enårig plante med lette hvide skærmblomster i juli. Kan anvendes som krydderurt.  

Almindelig hjulkrone, Borago officinalis - Enårig plante med kraftig vækst. Blå blomster i juni august. Blomsterne er spiselige.   

Dild, Anethum graveolens – Enårig plante med høje blomsterstilke med gule skærmblomster. Kan anvendes som krydderurt.

Konellike, Vaccaria hispanica – Spinkel enårig urt med enten hvide eller rosa blomster i juni-juli.

Citronsommerfugl

Få en have, der summer af liv!

Drømmer du om en have fyldt med smukke sommerfugle? Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få en mail med de bedste tips til, hvordan du gør din have til et sandt paradis for sommerfugle.

Det indeholder frøbomben