Gå til hovedindhold
Medlemsfordel

Vil du med i en havegruppe?

Har du lyst til at være med i en havegruppe sammen med andre haveinteresserede i dit område? Så læs videre her.
Charlotte Garby, direktør i Haveselskabet - 
15. august 2018

Det kan være svært at finde andre ligesindede, som også synes, det er dejligt at gå i haven, for hvor lærer man dem at kende? Det vil Haveselskabet hjælpe til med. Derfor inviterer vi nu medlemmer over hele landet til at være med i lokale havegrupper. Målet er at danne grupper af medlemmer, som bor i nærheden af hinanden. 

På havevandring i Bur. Foto: Flemming Jeppesen.

Del din haveglæde med andre

Alle kan være med i en havegruppe, og vi håber, at både mænd, kvinder, unge, ældre, dem med store landbohaver og dem med helt almindelige parcelhushaver, nybegyndere og erfarne havefolk har lyst til at mødes.

Havegrupper skal ikke forveksles med de lokale bestyrelser, som afholder arrangementer. Havegrupper er alene sociale fællesskaber, hvor medlemmer kan mødes i mindre grupper og deles om erfaringer fra havedyrkningen og -glæden, dele oplevelser, besøge hinandens haver, hygge og måske frø- og plantebytte.

Man skiftes til at lægge hus og have til møderne, og på den måde får man set de forskellige haver og kan følge med og måske inspirere hinanden med idéer, råd og erfaringer.

Hvordan fungerer det?

Det er nok bedst, at gruppen ikke er større end 12 medlemmer, da det ellers kan være rigtig mange mennesker at få på besøg.

Det koster ikke noget, altså udover et par kander kaffe og måske lidt sødt, eller hvad gruppens medlemmer nu ønsker at byde hinanden på.

Havesnakken går livligt over en kop kaffe.

Gruppen finder selv på et navn, så de mange grupper kan skelnes fra hinanden, og så vi kan etablere en gruppe på Facebook under Haveselskabets paraply. Administrationen af Facebookgruppen overtager havegruppen efterfølgende selv og kan bruge den til intern kommunikation. 

Hver havegruppe udnævner også en kontaktperson til brug for Sekretariatet og måske den lokale bestyrelse i området, hvor gruppen hører til. 

Lyder det som noget for dig?

Sådan kommer du med i en havegruppe

Hvis du kunne tænke dig at være med i en havegruppe, kan du sende en mail til Karina Blixenfeldt. Eller du kan ringe til Karina på 45 27 11 01.

Det eneste, du skal oplyse er:

  • Navn og adresse og e-mail.
  • Medlemsnummer - hvis ikke du har det, kan vi hjælpe dig med at finde det. 
  • Din alder - vi prøver, hvis det er muligt at sammensætte grupperne bredt, da det giver den bedste mulighed for gensidig læring og inspiration. 
  • Evt. den køreafstand, du maksimalt vil køre for at deltage. 
  • Evt. særlige interesser indenfor havedyrkningen - men, det kræver ingen særlige forudsætninger at være med.

På havevandring i Bur.

Vil du være med i en vild havegruppe?

Er du interesseret i at møde andre, der også har en vild have? Har du lyst til at være med i en havegruppe? Så opretter vi nye havegrupper, hvor der 100 % fokus på vilde haver og biodiversitet. Du kan læse mere om de vilde havegruppe her >

Annonce