Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Syv regnhaver i Middelfart

Syv meget forskellige demonstrationshaver i Middelfart viser, hvordan man kan bruge regnvandet i haverne. De er en del af projektet ”Intelligent brug af regnvand”.

Middelfart har som så mange andre danske byer problemer med regnvandet. Alt for meget regnvand ryger i kloakken, hvor det blandet med toilet og husholdningsvand bliver til dyrt spildevand.

Når det regner mere end kloakkerne kan klare, så ender det hele på vejen og i kælderene nede i midtbyen. Derfor gik Haveselskabet sammen med Middelfart Kommune, Middelfart Spildevand og ikke mindst Middelfarts borgere i gang med at finde gode måder at beholde regnvand som ressource i haven og lede skybrud sikkert væk.

Lerjord er ingen hindring for regnhaver

De syv regnhaver i Middelfart var færdige i oktober 2013 og har bestemt stået sin prøve. I løbet af sommeren 2014 ramte to skybrud Middelfart og haverne håndterede uden problemer regnmængder mange gange større end beregnet.

Det viser med alt tydelighed, at fed lerjord ikke nødvendigvis er en hindring for nedsivning, så længe der vælges regnbede og græsplæner i stedet for faskiner.

Læs mere

Svært at nå fra holdning til handling

Klimaforandringer og skybrud ligger temmelig højt på listen over emner, som mange husejere bekymrer sig om. Den husejer, som står i vand til knæene, er naturligt motiveret for at handle, men ofte ligger de bedste handlemuligheder ’opstrøms’, dér hvor vandet kommer fra, dvs. i områder der ikke har oversvømmelsesproblemer. 

For ’opstrøms’-haveejeren kan skridtet fra holdning til handling være meget langt. Information kan måske få os til at ændre holdning - men der skal mere til at få os til at handle på den viden. Vi vil gerne selv have glæde af indsatsen, før vi synes, det er besværet værd, og det er i grunden ikke så underligt.

 En anderledes borgerinddragelse i Middelfart

Gennem Haveselskabets projekt ”Intelligent brug af regnvand” blev borgere i Middelfart inddraget i en utraditionel borgerproces, som foregik i samarbejde med kommunen og forsyningsselskabet, og som tog udgangspunkt i at bruge regnvandet i haverne.

Haveejerne i projektområdet blev inviteret til to møder, hvor haveejerne blev præsenteret for regnhave-ideen, og vi fik vigtig viden om haverne og kvarteret. 

I et tæt samarbejde med haveejerne blev der etableret syv personlige regnhaver - som er et godt bud på, hvordan kvarteret kan håndterer store regnmængder på en billig og spændende måde.

Økonomi - billigere og bedre

Regnhaverne blev færdige i oktober 2013 og håndterer regnmængder mange gange større end forventet. 

Regnhaverne blev finansieret af forsyningens tilbagebetaling af tilslutningsbidrag på ca. 23.000 kr. og et haveejerbidrag til planter og særlige ønsker på mellem 5.000-15.000 kr. 

Det er unægtelig noget billigere for haveejeren end de 40-50.000 kr., som haveejere skal af med, når regnvandet separatkloakkeres i nye rør, og løsningerne kan vel at mærke det samme, nemlig skille det rene regnvand fra det beskidte spildevand.

Læs mere

Kommunen fik positive borgere, som bidrager til klimatilpasningen, og forsyningsselskabet fik adskilt regnvand fra spildevand. Haveejeren sparede penge og fik en nyttig vandressource ud i haven.

Se en introduktion af de 7 regnhaver i videoen 

I videoen får du en introduktion til de 7 regnhaver i Middelfart og et indblik i projektets omfang. 

Læs temahæftet her