Menu
Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven Haveglæde

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Foredrag Webinar Haveskoler Digitale haveoplevelser Havefestival Haver Hjem og Haveliv

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Jorddække i haven - til gavn og glæde for haven og haveejeren

Ved at dække jorden med grønt eller brunt jorddække kan du begrænse ukrudtet, spare på vandet og få en sund og levende jord.

Foto: Haveselskabet

3 gode grunde til at dække jorden

Selv om den enkelte have er et lille svar på nogle af verdens store spørgsmål, kan de mange små svar godt blive til et rungende udråbstegn. Din have kan mere, end du tror.

Derfor vil vi i Haveselskabet gerne åbne folks øjne for, at der på nogle områder faktisk er noget, du nemt kan gøre i din egen have for at tænke mere klimavenligt. 

1. Du får en sund og levende jord

Jorddække giver med tiden en skøn og levende jord, hvor planterne elsker at vokse. 

Dækmaterialet giver føde til regnormene, som lever af at omsætte materialet. Herefter tager jordbakterierne over, og efterhånden bliver materialet omsat, så der frigives næringsstoffer i en form, som planterne kan optage.

Regnormene er desuden vigtige, fordi de hjælper med at løsne jorden ved at grave gange på kryds og tværs igennem den.

Det kan være helt saligt at løfte på jorddækket, og se det mylder af liv, der findes der. Løbebiller har også en fest under dækket, og de har en god appetit på snegleæg.​

2. Du begrænser de uønskede planter

Ukrudt slipper du aldrig helt for, men det bliver en del lettere at håndtere, hvis du dækker jorden. Frøukrudt får sværere ved at få fæste og spire, da det lander oven på en tør overflade, og flerårigt ukrudt får sværere ved at komme op gennem jorddækket. 

Desværre vil aggressivt flerårigt ukrudt som fx kvikgræs, padderokke, skvalderkål og snerler nok finde vej gennem dæklaget, så dem skal du stadig ud og grave op med rod.

3. Du sparer på vandet

Når du dækker jorden, nedsættes fordampningen af vand betydeligt, og fugten bliver omkring planterne. Så der er også penge at spare på vandregningen ved at holde jorden dækket.

Hvad kan du dække med?

Her får du Haveselskabet råd til 10 gode materialer, du kan anvende til jorddække og dermed spare på vandet. 

Græsafklip

De fleste haveejere har græsafklip i betydelige mængder sommeren over, og græsafklip er rigtig fint at bruge som jorddække. Udover at dække jorden har det nemlig også den fordel, at det tilfører lidt kvælstof, mens det nedbrydes, så planterne får et skud næring samtidig.

Græsafklippet skal lægges i en tykkelse af 7-10 cm, gerne helt ind til planterne. 

Græs nedbrydes ganske hurtigt, hvilket man også fysisk kan mærke, hvis man stikker en hånd ind i en bunke med nyafklippet græs, der er kogende varmt, fordi nedbrydningsprocessen er godt i gang. Men heldigvis er der jo masser af det, selv fra en lille parcelhushave, så det er muligt kontinuerligt at lægge frisk afklip rundt på den bare jord i haven. Har du ikke nok græs i din egen have, er det også en glimrende anledning til at tale med naboerne, som måske kører deres græsafklip på genbrugspladsen. Måske kan I lave en aftale om, at du henter deres græsafklip?

Kender du Haveselskabet?

Hos os får du workshops, foredrag, gratis webinarer, digitale skoler, Danmarks bedste havemagasin HAVEN, åbne haver og rådgivere, du kan ringe eller skrive til, når du har spørgsmål til netop din have.

Du bliver haveglad og haveklog. Bliv medlem lige her -og så fortæller vi dig, hvad du kan gøre for at få netop den have, du ønsker.

 

Læs mere

Brug ikke græsafklip med frøstande fra mælkebøtter, bellis (tusindfryd), eller andre uønskede planter i blomst, det ville jo være trist at indføre disse planter i bedene. Selvom disse planter blot er i blomst, kan frøene sagtens modne, selvom planten er skåret af. 

Skal vi åbne havelågen?

Hvis du er medlem, kan du logge ind og læse artiklen - og få adgang til en mængde spændende havestof. Du logger ind ved at trykke på "log ind her" i bunden af denne kasse.     Dygtige skribenter og fotografer laver materiale for Haveselskabet. Derfor er der ikke adgang for alle - det her område er kun for medlemmer. Medlemmer af Haveselskabet er lige så forskellige som deres have, men haveglæden den deler de.     𝘏𝘢𝘷𝘦𝘨𝘭æ𝘥𝘦 - 𝘰𝘮𝘵𝘢𝘯𝘬𝘦 - 𝘧æ𝘭𝘭𝘦𝘴𝘴𝘬𝘢𝘣 - 𝘵𝘳𝘰𝘷ær𝘥𝘪𝘨𝘩𝘦𝘥
Få Danmarks bedste havemagasin Få Danmarks bedste havemagasin
Få hjælp til havespørgsmål Få hjælp til havespørgsmål
Haveglæde i godt selskab Haveglæde i godt selskab
Er du allerede medlem? Log ind her