Menu
Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven Haveglæde

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Foredrag Webinar Haveskoler Digitale haveoplevelser Havefestival Haver Hjem og Haveliv

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Rabarber: Alt du skal vide om dyrkning og høst

Vil du dyrke en spiselig plante i din have, der næsten ikke kræver noget arbejde og kan bruges i både det søde og det salte køkken, er rabarber lige noget for dig. Når rabarber er plantet og etableret, kan du have glæde af dem i mange år. Rabarber anvendes til bl.a. desserter, kager, kompotter og drikkelse.

Dyrk rabarber med Haveselskabet. Foto: flickr

Dyrk rabarber med Haveselskabet. Foto: flickr

Voksested

Rabarber foretrækker en humusrig, veldrænet og fugtighedsbevarende jord, der ikke er våd om vinteren. De vokser bedst i sol eller let skygge.

Plantning

Ved de store sorter, plantes der én plante per kvadratmeter. Plantning og formering ved deling sker gerne om efteråret eller i det tidlige forår. 3-4 planter er nok til en familie.

Pleje

Rabarber holdes fri for ukrudt, især græs og flerårigt rodukrudt er vigtigt. Planterne kræver meget næring, gerne organisk gødning i form af dyregødning eller kompost. Så snart planten går i blomst, skæres (trækkes ikke) stænglen af. Blomstringen kræver meget af plantens kraft og kan betyde mindre udbytte året efter, men flotte er blomsterne. 

Høst

Rabarber trækkes - pluk, klip eller skær aldrig, da det kan give råd i planten. Hold hånden helt nede ved rodfæstet og stræk, så stilkens rodfæst kommer med op. Rabarberstilke trækker du fra de kommer frem om foråret og hen over sommeren.

I første sæson frarådes det, at der trækkes overhoved (høstes). Anden sæson trækkes der kun lidt. Herefter trækkes der maksimalt 3 gange på én sæson og maksimalt 25 % hver gang. Der trækkes ikke af hjerteskuddet.

De grønne rabarberblade bør ikke indtages, da det kan føre til forgiftning.

Se her hvordan du laver en god rabarbersyltetøj

Gode sorter

’Victoria’, tidlig, grønne stilke og ’Elmsfeuer’, middeltidlig, røde stilke.

Sorten ’Lilibarber’, tynde røde stilke, der kun bliver 30 cm høj og er velegnet til krukker.

Rabarber i krukker

Rabarber kan også dyrkes i krukker, de kan bedst lide at vokse i en stor krukke, i en god krukkemuld, blandet med kompost og så skal de vandes regelmæssigt og må ikke tørre ud. De mindre sorter, som får mindre blade og knap så lange stængler er lettest at styre i krukkerne.