Ægte laurbær
Laurbær leder tankerne hen på sydlandsk sol og krydret mad. Smuk er den med sine rødlige stængler og læderagtige, støvgrønne, stive blade. I Danmark kender vi mest laurbær fra krydderihylden i supermarkedet, hvor de tørrede blade kan købes billigt, men man kan sagtens dyrke dem selv.
Dansk/botanisk navn: Ægte laurbær, 𝘓𝘢𝘶𝘳𝘶𝘴 𝘯𝘰𝘣𝘪𝘭𝘪𝘴
Familie: Laurbærfamilien, Lauraceae
Hjemsted: Middelhavslandene
Kort om planten
Ægte laurbær er en flerårig, stedsegrøn busk. I Danmark bliver den typisk under en meter høj, men den kan blive højere, hvis den overvintrer frostfrit. Dyrkes ofte som lille opstammet træ. Bladene kan tørres og anvendes som krydderi.
Pasning & pleje
Laurbær er ikke fuldt hårdfør i Danmark, men den kan overleve milde vintre, hvor temperaturen ikke kommer under -10 °C, hvis den vinterdækkes. Dyrkes den i krukke kan kan den med fordel opbevares lyst ved ca. 5-10 °C i løbet af vinteren. Bladene kan skades af skarp forårssol. Dæk evt. med fiberdug for at undgå svidninger. Beskæring ikke nødvendig, men den tåler det fint. Kan formklippes. Vandes rigeligt fra forår til efterår. Flydende gødning tilsættes vandingsvandet fra april-juni. Om vinteren holdes jorden let fugtig. Den må ikke tørre ud og ikke være våd. Formeres ved stiklinger om foråret.
Gode plantepartnere