Koriander
Hvis man vil tilføre middagsmaden smagen af Østen er koriander helt uundværlig. De friske blade kan bruges som grønt drys i wokretter, supper og meget mere.
Dansk/botanisk navn: Almindelig koriander, 𝘊𝘰𝘳𝘪𝘢𝘯𝘥𝘳𝘶𝘮 𝘴𝘢𝘵𝘪𝘷𝘶𝘮
Familie: Skærmplantefamilien, Apiaceae
Hjemsted: Sydvestasien og Nordafrika
Kort om planten
Enårig skærmplante der dyrkes som krydderurt. De friske blade ligner glatbladet persille, og planten blev derfor tidligere kaldt for kinesisk persille. Bladene har en meget karakteristisk lugt og smag, som nogle finder uimodståelig og andre ubehagelig.
Pasning & pleje
Sørg for at jorden ikke tørrer ud, da det vil medføre at planten kommer hurtigere i blomst. Skær ikke blomsterstanden af for at forsinke blomstringen. Lad i stedet planten blomstre og sætte frø, som senere kan høstes. Lader man frøstandene stå, vil planten så sig selv, og på den måde sikre planter til næste sæson. Formeres ved frø som kan forkultiveres indendørs fra april eller sås på friland i maj. Planten har pælerod og bryder sig ikke om at blive plantet om. Forkultiverede planter skal derfor udplantes med forsigtighed.
Gode plantepartnere