Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Ramsløg

Ramsløg er en stærktlugtende forårsbebuder, som kan spises. Planten kan dyrkes i haven på steder, hvor den må brede sig.

Pas på de breder sig!

Det er et fantastisk syn – og en vild oplevelse for lugtesansen, når ramsløg blomstrer i bøgeskoven. Så fantastisk, at jeg sidste år plantede ramsløg i min egen have trods advarsler fra andre haveejere. ”Den breder sig voldsomt,” sagde de. Jeg har taget chancen.

Ramsløg er i Jylland mest udbredt mod øst. Den holder særligt af kystnære løvskove. På de midtvestjyske jorder, som jeg bor på, er løvskov og de planter, der hører til den, en sjældenhed, men der er et par undtagelser i mit område nord for Holstebro.

I Østdanmark kan kæmpe arealer – ja, hele områder af skovn være helt hvide af ramsløgets blomster. Ramsløg har da også tendens til at brede sig ret kraftigt, og den trives godt i skovbundsbeplantninger i parker og haver. 

Ramsløg i forårsbedet

Jeg har sat mine ramsløg i et forårsbed, hvor de står sammen med anemoner, juleroser og kærmindesøster. De to sidste skal nok skærmes lidt, mens anemonen nok skal klare sig – den kommer så meget tidligere i foråret, at den er langt, før ramsløgene rigtig kommer i gang. 

Bedet er omkranset af hække og står i skyggen fra et kirsebærtræ. Det giver et godt fugtigt skovmiljø til ramsløgene. 

Pas på med forvekslinger

Ramsløg har gennem århundreder indgået i madlavning og kan derfor med fordel tages ind i nyttehaven. Bladene kan bruges som krydderi – deres smag minder om hvidløgets. De kan snittes og bruges i salater eller i gryderetter, og de kan dampes og bruges som tilbehør. 

Blot skal man være opmærksom på ikke at forveksle planten med for eksempel den giftige liljekonval eller høsttidløs. 

Formering

Ramsløg kan formeres enten ved frøformering eller deling. Kender du nogen, der har ramsløg, kan planten med fordel deles og plantes i din egen have. Da jeg satte mine, var det tørt og varmt forår, og planterne fik en noget hårdhændet behandling. Alligevel står de fint i min have i år. 

Ramsløgene, der står i vores skove, må ikke graves op. Men du må gerne høste blade og de frø, planten sætter efter blomstring. Det er en god idé at så frøene i efteråret, da de skal have kulde for at spire.