Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Hvorfor få en gødningsplan?

En gødningsplan gør det sjovere at være haveejer, da du har lagt større chance for at få succes med dine haveprojekter, når du gøder rigtigt.

Har du brug for en gødningsplan? Foto: Mette Krull

Har du brug for en gødningsplan? Foto: Mette Krull

Er grøntsagerne i køkkenhaven små og blege? Er roserne triste, eller mistrives dine rododendron? Så kan en gødningsplan fra Haveselskabet være løsningen. Som medlem af Haveselskabet kan du hvert efterår indsende jordprøver og få lavet en gødningsplan for din have til en særlig favorabel medlemspris.

I den bedste mening giver mange haveejere ofte deres planter alt for meget gødning eller den forkerte slags, og resultatet er triste planter og skuffede haveejere. Det er derfor, vi har sørget for, at du gennem Haveselskabet kan få lavet en gødningsplan, der er tilpasses jorden i netop din have, og lige præcis de planter du ønsker at dyrke – hvad enten det nu er engelske roser, saftige gulerødder eller noget helt andet. 

Du får en klar plan

Det koster 499 kr. at få en gødningsplan til fx køkkenhaven. For de penge får du ikke blot analyseret jorden for de vigtigste plantenæringsstoffer, du får en helt konkret plan, der fortæller præcis, hvor meget og hvilken slags gødning, du skal bruge, og hvor ofte du skal gøde. 

Du skal altså ikke selv tyde resultaterne af jordbundsanalysen. Vi sørger for at omsætte de kemiske formler og tal til en konkret og enkel plan, som du blot skal følge. Og har du efterfølgende spørgsmål til gødningsplanen eller andet, kan du altid kontakte Haveselskabet Rådgivning og få yderligere råd og vejledning. 

Når du bestiller en gødningsplan gennem Haveselskabet, er det OK Laboratorium for jordbrug, som står for selve analysedelen. Herefter gennemgår Haveselskabets gødningsekspert, hortonom Bente Mortensen, analysesvarene, så du får en praktisk anvendelig vejledning i, hvor meget og hvilken gødning du skal tilføre jorden for at få et højt udbytte i din køkkenhave eller en bedre vækst eller rigere blomstring i havens andre bede.

Før du bestiller en gødningsplan

Før du bestiller en gødningsplan, er det vigtigt at overveje, om problemerne i haven kan skyldes andre årsager end mangel på gødning. Måske er jorden for kompakt, eller planterne har manglet vand i en periode. Omvendt kan de også have stået for fugtigt og har manglet ilt til rødderne. Angreb af sygdomme eller skadedyr kan også resultere i dårlig vækst.

Undersøg derfor først, om årsagen til problemerne kan skyldes at:

  • Jorden er meget kompakt og dermed hård at arbejde i.
     
  • Jorden er vandlidende, så der ligger vand oven på jorden længe efter, at det har regnet.
     
  • Jorden er meget lerholdig, så den let kan formes til en sammenhængende kugle i hånden.
     
  • Jorden indeholder meget sand, så den nemt smuldrer, når du forsøger at forme en kugle.
     
  • Jorden er meget tør, så planterne ikke får vand nok.
     
  • Planterødderne har det skidt. Det kan bl.a. ses ved, at der mangler nye, friske og findelte rødder.
     
  • Planten er angrebet af sygdom. Det kan fx se ved, at der er pletter eller grålige svampebelægninger på bladene.
     
  • Planten er angrebet af skadedyr. Det kan fx ses ved, at der er huller i bladene eller synlige spor af skadedyr eller dets efterladenskaber på planten.

Sådan bestiller du en gødningsplan

Hvis du tænker, at en gødningsplan er det rigtige for dig, at det er investeringen værd, så kan du læse mere om, hvordan du gør, hvis du klikker på linket nedenfor.

Jeg vil gerne vide hvordan!