Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

7 ting du kan gøre i haven, før du tager på ferie

Undgå at havens eller altanens planter og blomster er visne, når du kommer hjem fra ferie – eller gør det nemt for en ”have-sitter” at passe haven for dig, mens du er væk.

Krukker til både pryd og nytte. Her er plantet bl. a. salvie, jordbær, rosmarin, en karryplante og vulkansurkløver. Foto: Jeanette Thysen

Krukker til både pryd og nytte. Her er plantet bl. a. salvie, jordbær, rosmarin, en karryplante og vulkansurkløver. Foto: Jeanette Thysen

- Selv om du rejser væk i ferien, behøver du ikke frygte at komme hjem til slukørede planter, meterhøjt ukrudt eller visne krukkeblomster. Du kan nemt gøre haven ferieklar eller forberede den til at blive passet af en ”have-sitter”, forklarer Louise Møller, fagredaktør i Haveselskabet.

- Havens planter er generelt robuste. Uanset om man får sin have eller altan passet, kan planterne måske hænge lidt med hovedet, når man kommer hjem igen, men der skal rigtig meget til, at de dør helt. De mest udsatte planter, som har svært ved at klare sig uden vanding, er krukkeblomsterne, siger Louise Møller, men understreger, at man alligevel skal give dem en chance til.

 

Det skal du tjekke, inden du tager på ferie fra haven:



1. Krukker og altankasser

Flyt krukkerne, så de står i skygge eller halvskygge. Samtidig skal de ikke stå under halvtag eller tagudhæng, der vil forhindre regn i at nå ned i krukkerne. Når de står i skygge, sætter de ikke helt

så mange nye skud og ser måske lidt kedelige ud, når du kommer hjem – men de skal nok komme igen. Vand dem godt igennem, før du tager af sted og sæt dem evt i en underskål med vand.

nullDet kan godt være et større arbejde at flytte krukker ind i skyggen - især hvis man har mange - men det kan være nødvendigt, hvis de skal overleve ferien uden vanding.



2. Selvvander

Lav en selvvander til krukkerne. Er du kun væk i en lille uges tid, kan du nøjes med denne løsning. Er du væk i længere tid, kan en have-passer skifte selvvanderen og dermed nøjes med at komme forbi hver fjerde-femte dag. Du kan lave din egen selvvander af en stor sodavandsflaske, som du fylder med vand og sætter med bunden i vejret i krukken. Det afgiver vand over nogle dage.


3. Drivhus

Åbn vinduer og døre i drivhuset, så der ikke bliver for varmt. Dyrker du afgrøder direkte i jorden eller i kapilærkasser, skal der helst vandes hver fjerde eller femte dag. Dyrker du i krukker, skal planterne vandes dagligt eller udstyres med en stor selvvander, som fyldes cirka hver fjerde dag.


4. Køkkenhave

Dæk gerne den bare jord med græsafklip – det holder på jordens fugtighed og betyder, at der ikke skal vandes helt så meget. Medmindre der falder meget regn, skal køkkenhaven gerne vandes løbende. Mange afgrøder er klar til høst i sommerferien, så høst løs, inden du tager på ferie. Frys noget ned, forær lidt til naboerne og tag en masse med på ferie, så der er ærter og salat til de første feriedage – eller lad din have-passer spise løs af de friske grøntsager som tak for hjælpen.


5. Klip stauder

 Mange stauder er afblomstret eller er på det sidste af deres blomstring. Klipper du dem tilbage nu, kan de sætte nye blade og måske blomstre igen, når du er hjemme fra ferie. Det gælder bl.a. stauder som storkenæb, staudesalvie, lodden løvefod, sporebaldrian og katteurt.


6. Vand til dyrene

Hvis du rejser afsted i en tørketid, så husk at fylde fuglebadet godt op, så dyr og insekter kan slukke tørsten, mens du er væk.


7. Ukrudt

Stress ikke over ukrudtet før du rejser på ferie. Hvis du har tid, kan det være fint at få luget inden afrejse, men ellers må det vente til du kommer hjem - og der er grænser for hvor meget ukrudtet kan nå at vokse, hvis du fx er væk i 2-3 uger.