Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Mit første plantemarked

Hvordan er det at have en stand på et af Haveselskabets plantemarkeder for første gang? Det har vi spurgt Malene Sandemand om, som havde sin debut som sælger på et mindre plantemarked i Smørum.

Foto: Anne-Li Engström

"Bare kast dig ud i det!"

- sådan siger Malene Sandemand, som nu har haft sin debut på et af Haveselskabets plantemarkeder. 

Hvad fik dig til at melde dig til plantemarkedet?
Jeg så et opslag om markedet på Facebook, og så tænkte jeg, hvorfor ikke ... det kan jeg da sagtens. Jeg sælger i forvejen planter hjemme fra min have, når jeg alligevel deler planter - mest hostaer, men også andet. 

Havde du nogen betænkeligheder eller forbehold?
Næ, for jeg går meget på loppemarked og synes, det er rigtig sjovt. Jeg tænkte, at det måtte være det samme.

Hvordan forberedte du dig?
Jeg skrev til arrangøren for at tilmelde mig og høre, hvad man skulle gøre. Jeg sørgede for at have en masse planter klar i potter og for, at de havde skilte med sortsnavne og priser på. Jeg går ind for genbrug, så mine planteskilte er klippet ud af gamle persienner. Jeg havde et bord med og havde printet skilte ud med mit MobilePay-nummer på. Så havde jeg også taget poser og plastikbakker med – altså hvis der nu var nogle, der ville købe mange planter.

Hvad havde du med på din stand? 
Jeg havde en masse hostaer. Det er min store passion, jeg er ret nørdet omkring det. 

Hvilke forventninger havde du forud for dagen?
Jeg var spændt på, om folk ville komme, og på, hvor meget jeg ville få solgt.

Husk, der er ikke noget rigtigt eller forkert - det er DIN stand.

Hvordan gik det så?
Det var helt vildt fedt at møde de andre passionerede mennesker på markedet, der også nørder – bare med andre planter. Det var sjovt at tale med de haveinteresserede, der kom forbi, og fortælle dem om mine hostaer, og hvordan de udvikler sig. At svare på deres spørgsmål og få lov til at dele og nørde med dem, der gad det. På det personlige og sociale plan fik jeg meget mere ud af det, end jeg havde forventet. Og så fik jeg også en lille fortjeneste ud af det – nogenlunde det, jeg havde forventet.

Hvad synes du om plantemarkedet?

Det er en fed mentalitet, at vi deler planter for at få plads til nyt i vores have – lidt ligesom genbrugstøj. Der er ikke plads til mere – derfor deler vi det med andre mennesker til en god pris. Jeg er sådan en, der ikke smider noget ud – jeg smider aldrig plastikbakker væk, for de kan altid bruges igen. 

Det er fedt, at man kan lave masser af planter fra bare en enkelt plante og give dem et liv videre – den tanke kan jeg godt lide.

Hvad ville du sige til andre, der står og overvejer, om det var noget for dem?
Bare kast dig ud i det! Det er ikke spor svært, og det er sjovt at møde andre haveinteresserede.

Husk, du kan altid søge plantemarkederne frem under arrangementer her på hjemmesiden - gå ind under kategorien Type, og vælg Plante- og havemarkeder. Der bliver løbende oprettet flere.

Malenes tips til dig, der er ny som plantesælger

  • Husk, der er ikke noget rigtigt eller forkert - det er DIN stand. Du bestemmer selv, om du har fem eller 20 kasser planter med. 
  • Husk byttepenge, hvis folk kun har kontanter. 
  • Sæt synlige skilte op med telefonnummeret til MobilePay. 
  • Medbring et bord, så planterne kommer op i øjenhøjde. 
  • Drop stolen! Du skal ikke sætte dig ned på en stol og glo i din telefon. Tal med dem der kommer til din stand. Vær interesseret, men vær ikke over dem som en høg. 
  • Husk plastikkasser og poser - det kan give mersalg, hvis folk har noget at bære det hele i. 

Tre ting Malene vil gøre anderledes næste gang: 

1. Næste gang vil jeg udvide sortimentet af planter, så der også er noget for dem, der ikke er til hosta.

2. Jeg vil også selv aktivt reklamere for markedet på Facebook og i mit netværk. 

3. Jeg vil nok lave noget materiale om hostaerne, så folk kan læse lidt mere om dem på standen eller måske tage det med hjem. 

 

Foto: Anne-Li Engström

Læs mere

 Sådan kommer du selv i gang

Er du blevet inspireret til at kaste dig ud i en stand, så er der måske noget, du er i tvivl om. Vi har stillet nogle typiske spørgsmål til et par af de erfarne arrangører.

Hvad koster en stand?
Nogle tager et mindre beløb for en stand, mens det hos andre er gratis.

Hvad må man sælge?
Alt planterelateret – frø, småplanter, større planter, udendørs, indendørs, det almindelige, det særlige og selvfølgelig også produkter fra haven som æbler og honning. Husk: kun sunde planter. Det er bedst med rodfaste stiklinger, så det er robuste planter.

Er der noget, man ikke må sælge?
Ting, der ikke relaterer sig til havelivet. Ingen gift. Invasive eller truede arter.

Skal man selv have et bord med?
Som regel sørger man selv for det. Varer plantemarkedet mange timer, er det godt at tage noget med at sidde på.

Bvad med mad, drikke og toiletforhold?
Det kan variere meget, alt efter hvor plantemarkedet ligger. Ofte vil der være salg af te, kaffe og kage.

Er du i tvivl om noget?
Så kontakt arrangøren af plantemarkedet.

Gode råd fra arrangørene:

  • Sørg for masser af byttepenge, og lav et skilt med dit MobilePay-nummer på.
  • Står du med frø eller småplanter, der ikke ser ud af noget, så tag gerne fotos med af dem, så folk kan se plan-terne i fuldt flor.
  • Pas på hinandens haver: Medbring ikke syge eller invasive planter!