Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

De 3 værste ukrudtsplager

Her får du Haveselskabets tips til, hvordan du bekæmper havens 3 værste ukrudtsplager: Skvalderkål, padderok og snerle.

Skvalderkål i blomst. Foto: Wikimedia/Steffen Heinz

Skvalderkål i blomst. Foto: Wikimedia/Steffen Heinz

Der findes mange besværlige ukrudtsplanter, som giver haveejere grå hår og ømme rygmuskler, men 3 arter er særligt irriterende at få ind ad havelågen, nemlig skvalderkål, agerpadderok og gærdesnerle.

Det mener Haveselskabet om sprøjtemidler

I Haveselskabet mener vi, at haveejere bør undgå at bruge sprøjtemidler i haven. Men vi ved godt, at der er situationer, hvor man er på desperationens rand. Før du når dertil, er du meget velkommen til at kontakte Haveselskabets rådgivning og få et godt råd. Rådgivningen er kun for medlemmer af Haveselskabet.

Læs mere

Den mest berygtede

Skvalderkål, Aegopodium podagraria, er nok den mest berømte og berygtede ukrudtsplante i haverne, og ikke uden grund. Den breder sig hurtigt med udløbere og kan på kort tid komme langt omkring. 

Det er hårdt arbejde at luge skvalderkål væk, men det kan lade sig gøre, da rødderne ikke går specielt dybt ned i jorden. Brug havegreben til at løsne jorden og fingrene til at fiske hver en stump af de hvidlige rødder op af jorden.

En anden mulighed er at dække problemområdet med kraftig plastik eller ukrudtsdug i mindst 2 sæsoner, så planterne sultes ihjel, fordi de ikke får lys. Under hække og i buskadser, hvor det er svært at få alle rødder med op, kan du forsøge at stresse planten ihjel ved at fjerne alle de overjordiske dele med få ugers mellemrum gennem flere år.

Ukrudt fra urtiden

Agerpadderok, Equisetum arvense, har eksisteret i over 300 millioner år, og det vidner både om robusthed og en imponerende tilpasningsevne. Beundringsværdige egenskaber, men også netop dem, som gør planten yderst besværlig i haven.

Agerpadderok har et vidt forgrenet rodnet, som går flere meter ned i jorden. Da rødderne samtidig er meget porøse og nemt knækker, er de næsten umulige at grave op. I stedet kan du dække området med plastik eller ukrudtsdug eller udsulte planten ved konstant at fjerne al overjordisk vækst. Med begge metoder kan det tage 3-4 år at komme planten til livs.

Smuk, men grusom

Gærdesnerle, Calystegia sepium, er ganske smuk med sine hvide, trompetformede blomster. Planten er flerårig med lange slyngende stængler, som når højt til vejrs i buske og hække eller rundt i bedene. Rødderne går op til 5 meter ned i jorden, og det er praktisk talt umuligt at luge planten væk.

Forsøg har vist, at det mest effektive er at sulte planten ihjel ved at blive ved med at fjerne de overjordiske dele, når stænglerne er mellem 40 og 60 cm lange. Behandlingen må gentages gang på gang gennem flere år, før planten dør. Agersnerle, Convolvulus arvensis, kan bekæmpes på samme måde.