Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Sådan gør du kål på mælkebøtterne i græsplænen

Mange kender til problemet med mælkebøtter i græsplænen, og det kan føles som et endeløst arbejde at komme dem til livs. Her får du vores tips.

Foto: Pixabay

Mælkebøtter er kendt af de fleste. Hos nogle vækker den gode barndomsminder om blomsterkranse og sjove lege, hvor man pustede frøene i hovedet på hinanden. Hos andre kommer der panderynker og dybe suk, når snakken falder på mælkebøtter. Smukt ser det ud, når en græsmark er dækket af de gule blomster, og mange insekter sætter også stor pris på blomsterne er er rige på pollen. Men er man typen der sætter pris på en græsplæne uden så meget andet end græs, så må mælkebøtten betragtes som ukrudt.    

Mælkebøtter kan være svære at undgå, fordi deres frø kommer flyvende langvejs fra. Ifølge Haveselskabets ekspert i ukrudtsbekæmpelse, Maj-Britt Rønne Møller, er der flere metoder, du kan overveje. 

Stikning

Stikning er den nemmeste løsning, hvis der ikke er ret mange af dem. Her bruger du en kniv eller et mælkebøttejern til at skære roden over så langt nede som muligt. For at undgå yderligere spredning er det vigtigt at få fjernet dem, inden de blomstrer og sætter frø, så det største arbejde ligger i april og maj.

Det kan tage tid at nedbringe antallet på denne måde, men det virker, hvis man er vedholdende!

I øvrigt er det vigtigt, at du gøder plænen regelmæssigt i vækstsæsonen. Så spirer de nye mælkebøttefrø ikke så nemt, fordi græsset bliver så tæt, at det lukker af for lyset. 

Omlægning af plænen

Hvis du har rigtig mange mælkebøtter, kan en omlægning af plænen være en mulighed. Det vil sige, at arealet fræses, og fræsningen gentages i et par måneder, hvorefter der sås nyt græs. Efterfølgende skal man holde øje, og alle fremspirede mælkebøtter stikkes så tidligt som muligt. 

Lær at holde af dem

Mælkebøtteblomster er vigtige kilder til pollen og nektar til havens insekter. Hvis mætte humlebier kan få dig til at se på mælkebøtterne med mildere øjne, kan du spare dig selv for en masse arbejde og panderynker.