Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere

Historien om magasinet HAVEN

1901 var første årgang af Haven – Medlemsblad for de samvirkende danske Haveselskaber

Vi har dykket ned i forskellige årtierer, udgaver og forsider af Haven for at iagttage udviklingen, og det var en sjov oplevelse, som vi her blot vil vise nogle eksempler på.

1901 Der var særlige noter “For Husmoderen”, fx om syltning af mirabeller. Man kunne også læse om et nyt belgisk haveselskab og om Frugttræsstatistik for Württemberg

1943 Her kunne man bl.a. finde en boganmeldelse af Agurkboka af professor Olav Moen til 4,48 norske kroner og et lille portræt af sumpcypres med sort-hvid-fotos fra Haveselskabets egen have. 

I 1970’erne begyndte der at dukke farvefotos op på siderne. Og så blev det jo sjovt at se og læse om De mauriske haver i Granada og Haver i Sydfrankrig eller om rosenhaven i Valby. 

I 1980’erne De fleste artikler var kun to-tre sider lange, og heldigvis var de fleste fotos i farver. Man kunne læse om den dyrebare safrankrokus og om, hvorvidt myrer skulle betragtes som skade- eller nyttedyr. 

1990 I september skrev den ansvarshavende redaktør Søren Ryge, at dronning Ingrid var blevet tildelt Haveselskabets havekulturpris. 

2000 Året, hvor det var den 100. årgang af Haven. Her kunne læserne på en af siderne efterlyse sjældne planter, man gerne ville have fat i. 

2003 Her var den iberiske skovsnegl allerede et problem, som man eksperimenterede med at udrydde med nematoder. Og der var tips til at dyrke tomat, agurk og melon i halmballer. 

2013 Nu gjaldt det især regnvand og biodiversitet og siden invasive arter, FN’s verdensmål og omtanke for dyr og natur. Man kunne læse om biologisk bekæmpelse af havens fjender, og hvordan man kunne bygge et insekthotel. 

2020 Blev året med fokus på den mangfoldige have med omtanke for naturen og dyrelivet. Temaer som: ”Bevar havens ressourcer” og ”Haven som terapi”. Præriebede og haver inspireret af engen. Tendensen med at dyrke spiselige blomster og bruge tørrede blomster viser vi også eksempler på. 

Og der arbejdes løbende på hvert år at udvikle magasinet HAVEN, så det hvert år kan være Danmarks bedste havemagasin. 

Der findes ikke noget bedre end, når HAVEN rammer postkassen. Så er det tid til at lave en kop kaffe og drømme sig væk et par timer.