Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere

Digitale haveoplevelser

Webinarer, YouTube og podcast. Når du ikke kan være i haven, kan du her blive lytte, se og blive klogere bag skærmen.

Webinarer

Et webinar er en video med inspiration, undervisning og tips og tricks om et specifikt emne, hvor du kan blive klogere. Webinarerne er for Haveselskabets medlemmer. Allerede nu er der produceret webinarer, som løbende vil blive udgivet og præsenteret for dig, både gennem nyhedsbreve og her på siden. Ofte følges et webinar op af muligheden for at stille spørgsmål, så du kan komme hele vejen rundt om emnet. I Haveselskabet bliver der løbende lavet nye webinarer, 

Videoer med inspiration og vejledning

På Haveselskabets Youtubekanal finder du et stort arkiv af videoer med vejledninger, tips og tricks til planter og livet i haven. Vi har samlet nogle af videoerne her på siden, som en lille forsmag, men er du mere nysgerrig, så gå ind på Haveselskabets YouTube kanal og se mange flere. 

Gode buske, der tåler skygge

Har du et skyggefuldt område i haven, måske under nogle store flotte træer, så anbefaler Landskabsarkitekt og Faglig redaktør Louise Møller 5 gode buske du kan plante i skyggen. Klik her og se videoen. Gode buske, der tåler skygge
Lodden løvefod, Alchemilla mollis. Foto: Istock/Speakingtomato

7 nemme stauder

Skal du anlægge et nyt bed i haven eller savner inspiration til nye stauder, som oven i købet er nemme at holde, så anbefaler Landskabsarkitekt og Faglig redaktør Louise Møller her 7 nemme stauder. Klik her og se videoen. 7 nemme stauder
Bjergskovranke, Clematis montana 'Fragrant Spring'. Foto: Flemming Hansen

Yndige clematis - de tidligtblomstrende

Drømmer du om blomstrende i planter i haven, så mange måneder af året som muligt, så fortæller Landskabsarkitekt og Faglig redaktør Louise Møller om den tidligtblomstrende clematis. Yndige clematis

Hjælp biodiversiteten på vej

Kom med på besøg i biolog Michael Stoltzes have og hør hvordan du kan få flere sommerfugle i din have. 

Vil du bekæmpe ukrudtet?

Nogen lader ukrudtet stå og andre tager kampen op med lugejern og handsker. Her finder du to videoer, som giver inspiration til, hvordan du kan bekæmpe ukrudtet. 

To strategier mod ukrudtet.

Landskabsarkitekt og Faglig redaktør Louise Møller giver her to forskellige strategier til at bekæmpe ukrudt. To strategier mod ukrudt
Skvalderkål. Foto: Haveselskabet

Sådan fjerner du skvalderkål i bedet

Det kan være et stort arbejde at fjerne skvalderkål, når det først har overtaget bedet. Se her hvordan du fjerner det. Sådan fjerner du skvalderkål i bedet

Podcast

Haveselskabet har fået lavet flere fine podcast - lige til at have i ørene, når du går i haven. Vi har kaldt serien "jord under neglene"

Hjælp i naturen - start i haven

Vi hører konstant om konsekvensen af vores overforbrug, giftforbrug og Co2-udslip, men hvad gør det ved vores klima, ved planterne og ved dyrelivet? Hvad kan vi selv udrette for at gøre en forskel? I denne podcast vil Anja Barfod fra Haveselskabets Rådgivning prøve at finde ud af, hvordan klimaforandringerne påvirker vores natur og haver, og hvad vi selv kan gøre for at handle mere bæredygtigt i vores haver. Anja taler med fire kloge hoveder, der ved en masse om emnet: Peter Tanev, meteorolog. Rikke Milbak, biolog. Signe Wenneberg, journalist og forfatter. Rie Birk Lauridsen, tidligere havefaglig rådgiver i Haveselskabet.

Haveliv gør godt

Danskerne har fokus på deres sundhed, og det mentale aspekt af vores liv fylder mere og mere. Men hvilke tendenser betyder noget i vores hverdag, når det kommer til vores fysiske sundhed og mentale tilstand?, og hvad kan vi selv gøre for at få mere ro og balance i livet ved at gøre brug af naturen? I denne podcast vil Anja Barfod fra Haveselskabets Rådgivning prøve at finde ud af, hvilke påvirkninger vores have og naturen har for vores helbred og fremtid. Det gør hun ved at tale med fire kvinder, der ved en masse om emnet: Dorthe Varning Poulsen, lektor og forsker i sundhed og natur fra Københavns Universitet. Helle Nebelong, landskabsarkitekt med speciale i sanse/terapihaver. Louise Kongsholm, trendforsker og direktør i pej gruppen. Louise Møller, fagredaktør i Haveselskabet.

Ny i haven

Louise Møller er på besøg hos Louise Høeg, der er ny haveejer. For 3 år blev Louise Høeg medlem hos Haveselskabet - og skyndte sig at sig at ringe til Haveselskabets rådgivning og her fik hun fat i Louise. De talte sammen 1 time første gang, og sidenhen har Louise ringet til Louise flere gange og vendt og drejet succeser og udfordringer. Nu er Louise fra Haveselskabet for første gang på besøg i haven. Lyt med, hvis du gerne vil have ideer til at have en smuk have hele året, samt hvordan man kan tænke rum ind i haven.

Mere liv i haven

Lyt med, når Rie Birk Lauridsen fra Haveselskabets Rådgivning i denne podcast fortæller, hvad der skal til for at skabe mere liv i haven. 24. maj 2018 Vil du også gerne have er rigt dyreliv i din have? Hør hvordan du kan skabe et lille område i din have med den skønneste natur, summende bier og fuglesang. I denne podcast taler Rie Birk Lauridsen fra Haveselskabets Rådgivning med Morten Linnemann, der er chefredaktør på Haveselskabets magasin HAVEN og selv har have. I Rådgivningen svarer Rie på spørgsmål fra alle vores medlemmer, der har mulighed for at ringe ind og få gratis haverådgivning.

Spis haven - Del 1

Lyt med, når Anja Barfod i denne podcast har besøg af madmændene Adam Engel og Jakob Ørstrup i Haveselskabets Have. Podcasten er optaget af Tobias Ankjær Jeppesen fra Bauer Media - 24. maj 2018 Kunne du også godt tænke dig at blive bedre til at bruge havens spisekammer? Anja Barfod fra Haveselskabets rådgivning har inviteret madmændene Adam Engel og Jakob Ørstrup med ind for at spise og drikke haven. Adam er forfatter til bogen ”Vild saft” – der er fyldt med gode opskrifter på, hvordan man kan drikke haven og naturen. Jakob Ørstrup er madformidler og har firmaet Ø&Ko, der arbejder for at skabe en tættede kontakt mellem mennesker og det, de spiser. Her i del 1 finder Anja, Adam og Jacob utraditionelle urter i Haveselskabets Have.

Spis haven - Del 2

Kunne du også godt tænke dig at blive bedre til at bruge havens spisekammer? Anja Barfod fra Haveselskabets rådgivning har inviteret madmændene Adam Engel og Jakob Ørstrup med ind for at spise og drikke haven. Adam er forfatter til bogen ”Vild saft” – der er fyldt med gode opskrifter på, hvordan man kan drikke haven og naturen. Jakob Ørstrup er madformidler og har firmaet Ø&Ko, der arbejder for at skabe en tættede kontakt mellem mennesker og det, de spiser. Her i del 2 tilbereder de det indsamlede i et interimistisk , udendørs køkken i haven.