Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere

Vil du være med i en havegruppe?

Det kan være svært at finde andre ligesindede, som også synes, det er dejligt at gå i haven, for hvor lærer man dem at kende? Det vil Haveselskabet hjælpe til med. Derfor inviterer vi nu medlemmer over hele landet til at være med i lokale havegrupper. Målet er at danne grupper af medlemmer, som bor i nærheden af hinanden. 

Del din haveglæde med andre

Alle kan være med i en havegruppe, og vi håber, at både mænd, kvinder, unge, ældre, dem med store landbohaver og dem med helt almindelige parcelhushaver, nybegyndere og erfarne havefolk har lyst til at mødes.

Dengang var det ikke moderne at være ung og interessere sig for haver, så når jeg gik til arrangementer, kiggede de andre på mig, som om jeg kunne finde på at stjæle noget. Nu er jeg selv i den alder – jeg er 56 år – og jeg vil bare gerne have flere unge med. Det har helt klart ændret den måde, jeg selv dyrker have på at være med i en havegruppe, for vores haver er utroligt forskellige, og vi lærer meget af hinanden, fortæller Tina Olsen.

Havegrupper skal ikke forveksles med de lokale bestyrelser, som afholder arrangementer. Havegrupper er alene sociale fællesskaber, hvor medlemmer kan mødes i mindre grupper og deles om erfaringer fra havedyrkningen og -glæden, dele oplevelser, besøge hinandens haver, hygge og måske frø- og plantebytte.

Tina Olsen bor i Rødovre og har i flere år været med i en havegruppe gennem Haveselskabet. Hun har haft have, siden hun var 22 år. 

– Dengang var det ikke moderne at være ung og interessere sig for haver, så når jeg gik til arrangementer, kiggede de andre på mig, som om jeg kunne finde på at stjæle noget. Nu er jeg selv i den alder – jeg er 56 år – og jeg vil bare gerne have flere unge med. Det har helt klart ændret den måde, jeg selv dyrker have på at være med i en havegruppe, for vores haver er utroligt forskellige, og vi lærer meget af hinanden, fortæller Tina Olsen og tilføjer:

– I øjeblikket har vi drøftelser om, hvor mange vi kan rumme i gruppen, for vi får mange henvendelser. Nu får vi en ny med – en ung ny haveejer, som lige er flyttet til området. Det bliver spændende, for hun har et mere moderne syn på haven og andre tanker om insektvenlige planter.

Man skiftes til at lægge hus og have til møderne, og på den måde får man set de forskellige haver og kan følge med og måske inspirere hinanden med idéer, råd og erfaringer.

I øjeblikket har vi drøftelser om, hvor mange vi kan rumme i gruppen, for vi får mange henvendelser. Nu får vi en ny med – en ung ny haveejer, som lige er flyttet til området. Det bliver spændende, for hun har et mere moderne syn på haven og andre tanker om insektvenlige planter

Hvordan fungerer det?

Det er nok bedst, at gruppen ikke er større end 12 medlemmer, da det ellers kan være rigtig mange mennesker at få på besøg.

Det koster ikke noget, altså udover et par kander kaffe og måske lidt sødt, eller hvad gruppens medlemmer nu ønsker at byde hinanden på.

Gruppen finder selv på et navn, så de mange grupper kan skelnes fra hinanden, og så vi kan etablere en gruppe på Facebook under Haveselskabets paraply. Administrationen af Facebookgruppen overtager havegruppen efterfølgende selv og kan bruge den til intern kommunikation. 

 Hver havegruppe udnævner også en kontaktperson til brug for Sekretariatet og måske den lokale bestyrelse i området, hvor gruppen hører til. 

Lyder det som noget for dig?

Hvad er en havegruppe?

Alle kan være med i en havegruppe, og vi håber, at både mænd, kvinder, unge, ældre, nybegyndere og erfarne havefolk har lyst til at mødes - også i de vilde havegrupper. Havegrupper skal ikke forveksles med de lokale bestyrelser, som afholder arrangementer. Havegrupper er alene sociale fællesskaber, hvor medlemmer kan mødes i mindre grupper og deles om erfaringer interessefeltet omkring den vilde have. Man skiftes til at lægge hus og have til møderne, og på den måde får man set de forskellige haver og kan følge med og måske inspirere hinanden med idéer, råd og erfaringer. Det er nok bedst, at gruppen ikke er større end 12 medlemmer, da det ellers kan være rigtig mange mennesker at få på besøg. Det koster ikke noget, altså udover et par kander kaffe og måske lidt sødt, eller hvad gruppens medlemmer nu ønsker at byde hinanden på. Hver havegruppe udnævner også en kontaktperson til brug for Sekretariatet og måske den lokale bestyrelse i området, hvor gruppen hører til. 

Sådan kommer du med i en havegruppe

Hvis du kunne tænke dig at være med i en havegruppe i dit lokaleområde og få ny inspiration til din have og en masse at dele haveglæden med. Så meld dig ind i Haveselskabet og hør mere.
Indrammet blomstereng. Foto: Mette Rønne

Vil du være med i en vild havegruppe?

Er du interesseret i at møde andre, der også har en vild have? Vi opretter havegrupper, hvor der 100 % fokus på vilde haver og biodiversitet. Der kan være længere geografisk afstand mellem deltagerne. Så meld dig ind i Haveselskabet og hør mere.

Bliv medlem af Haveselskabet

Dyrk din haveglæde i godt selskab sammen med 30.000 andre haveglade mennesker. 

1/2 års medlemskab

360 kr.


Medlemskab af Haveselskabet i 6 mdr. Adgang til gratis rådgivning, gode medlemspriser og spændende arrangementer.

  • 5 numre af magasinet HAVEN
  • + 1 tidligere magasin i gave
  • 6 måneders medlemskab
Vælg medlemskab

1 års medlemskab

Vi anbefaler

660 kr.


Medlemskab af Haveselskabet i 1 år. Adgang til gratis rådgivning, gode medlemspriser og spændende arrangementer.

  • 10 numre af magasinet HAVEN
  • + 3 tidligere magasiner i gave
  • 1 års medlemskab
Vælg medlemskab

2 års medlemskab

1.260 kr.


Medlemskab af Haveselskabet i 2 år. Adgang til gratis rådgivning, gode medlemspriser og spændende arrangementer.

  • 20 numre af magasinet HAVEN
  • + 4 tidligere magasiner i gave
  • 2 års medlemskab
Vælg medlemskab
Fill 1