Krukke køkkenhaven (bog)
‘Krukkekøkkenhave’ er ikke et ord, der findes i Nudansk Ordbog. Endnu … For der er ingen tvivl om, at denne bog rammer et par af tidens store trends. Dels at dyrke egne spiselige afgrøder, dels at dyrke dem på sparsom plads. Det handler om urban gardening. Bogen taler således til alle, der ‘blot’ har en altan eller en terrasse, men selvfølgelig også til haveejere med mere plads.
At dyrke i krukker giver mulighed for at skabe en smuk køkkenhave. Sæsonen igennem kan der flyttes rundt og byttes ud, i takt med at der høstes. I kombination med blomster – for eksempel spiselige – kan der derved opnås et helt særligt udtryk og miljø til glæde for både mennesker og bier.
I bogen videregiver Claus Dalby sine erfaringer med dyrkning i krukker og fortæller om selve grundtanken, plantebeholdere, muld, gødning og vanding. Der er ligeledes praktiske beskrivelser af såning og plantning af forskellige afgrøder – ikke kun grøntsager, men også bær, frugt og krydderurter. Derudover portrætteres en række danske bybønder, som er inspireret og grebet af den nye grønne livsstil.
‘Krukkekøkkenhave’ er ikke et ord, der findes i Nudansk Ordbog. Endnu … For der er ingen tvivl om, at denne bog rammer et par af tidens store trends. Dels at dyrke egne spiselige afgrøder, dels at dyrke dem på sparsom plads. Det handler om urban gardening. Bogen taler således til alle, der ‘blot’ har en altan eller en terrasse, men selvfølgelig også til haveejere med mere plads.
At dyrke i krukker giver mulighed for at skabe en smuk køkkenhave. Sæsonen igennem kan der flyttes rundt og byttes ud, i takt med at der høstes. I kombination med blomster – for eksempel spiselige – kan der derved opnås et helt særligt udtryk og miljø til glæde for både mennesker og bier.
I bogen videregiver Claus Dalby sine erfaringer med dyrkning i krukker og fortæller om selve grundtanken, plantebeholdere, muld, gødning og vanding. Der er ligeledes praktiske beskrivelser af såning og plantning af forskellige afgrøder – ikke kun grøntsager, men også bær, frugt og krydderurter. Derudover portrætteres en række danske bybønder, som er inspireret og grebet af den nye grønne livsstil.