Kender du til Haveselskabet?

Haveselskabet er en nonprofitforening hvilket betyder, at vi bruger alle midler til havesagen og vi gør det i fællesskab. Vi dyrker haveglæde med omtanke for den omkringliggende natur. Vi arbejder for at støtte biodiversiteten og er imod brugen af sprøjtemidler og vi går aldrig på kompromis med troværdigheden. 𝗩𝗶 𝗵𝗮𝗿 𝟯 𝗴𝗿ø𝗻𝗻𝗲 𝗷𝘂𝗹𝗲𝗴𝗮𝘃𝗲𝗶𝗱𝗲𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗹 𝗱𝗶𝗴: 𝗚𝗶𝘃 𝗲𝗻 𝗴𝘂𝗹𝗲𝗿𝗼𝗱, 𝗲𝗻 𝗯𝘂𝗸𝗲𝘁 𝗲𝗹𝗹𝗲𝗿 𝗲𝘁 𝗺𝗲𝗱𝗹𝗲𝗺𝘀𝗸𝗮𝗯 𝗶 𝗷𝘂𝗹𝗲𝗴𝗮𝘃𝗲. 𝗟æ𝘀 𝗺𝗲𝗴𝗲𝘁 𝗺𝗲𝗿𝗲 𝗼𝗺 𝗱𝗲𝘁 𝗵𝗲𝗿 𝗽𝗮̊ 𝗵𝗮𝘃𝗲𝘀𝗲𝗹𝘀𝗸𝗮𝗯𝗲𝘁.𝗱𝗸. 𝗚𝗢𝗗 𝗝𝗨𝗟

Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Næstved kreds fejrer 75-års jubilæum.

Haveselskabet Næstved kreds har nu 75 år på bagen, og det vil vi markere for alle medlemmer af Haveselskabet med en hyggelig aften i Herskabsstalden, Rønnebæksholm d. 13. 4. 2018 kl. 16-19. Der serveres lidt mad og drikke, og der vil blive underholdt med sang og musik. Kl. 17-18 vil landskabsarkitekt Jane Schul holde foredrag.

Næstved kreds fejrer 75-års jubilæum.

Haveselskabet Næstved kreds har nu 75 år på bagen, og det vil vi markere for alle medlemmer af Haveselskabet med en hyggelig aften i Herskabsstalden, Rønnebæksholm d. 13. 4. 2018 kl. 16-19. Der serveres lidt mad og drikke, og der vil blive underholdt med sang og musik. Kl. 17-18 vil landskabsarkitekt Jane Schul holde foredrag.

Det er gratis for medlemmer af Haveselskabet, husk tilmelding senest d. 10. 4.

Det er næsten 200 år siden at Det Kgl. Danske Haveselskabet startede som en ”Forening til udførsel af havesager”. Det kgl. Danske Haveselskab er det næstældste i verden, kun det engelske er ældre. Selskabet blev oprindeligt grundlagt i 1830 og fik i 1880 sit nuværende navn ved en særlig gunst fra Kongehuset som anerkendelse af selskabets store arbejde for at udbrede viden om havekulturen.

Præstø amts Landboforeningen var kendt for at yde havebruget god støtte. Det var medlemmer af denne forening, som i 1885 nedsatte et særligt frugtudvalg og i 1889 blev ”Østifternes forening til frugtavlens fremme” stiftet. Det skiftede i 1908 navn til ”Østifternes Haveselskab”. Omkring 1900 var der op til 97 kredse, og det der var formålet med selskabet var at udbrede viden om specielt frugtavl, f. eks. hvordan træerne skulle beskæres og sprøjtes. Der blev ansat en vandregartner, som hjalp medlemmerne med dette arbejde.                                                                                                                                                                            Med årene blev kredsene lagt sammen, og i 1943 blev strukturen, som vi kender den i dag, dog er det ikke Østifternes Haveselskab, men et samlet Haveselskab og afdelingen hedder nu Sydøstsjælland, og består af 4 kredse, hvoraf Næstved kreds er den ene. Haveselskabet har parallelt med samfundet ændret sig meget gennem sine næsten 200 år.                                                       I nogles øjne er Haveselskabet måske den lidt støvede forening med de fine haver, og jo, mange af vores medlemmer har nogle meget smukke og dejlige haver, men der er nu også mange, der stadig arbejder på at nå dértil – og alle bruger de medlemsskabet på at lære mere om havedyrkning.

I de åbne haver henter vi masser af inspiration og gode ideer, som vi kan bruge i vore egne haver, og samtidig får vi få en god oplevelse og muligheden for at dele haveglæden med andre.

I bestyrelsen i Næstved kreds bestræber vi os på at arbejde med det, som interesserer haveejerne. Tider, mode og interesser skifter over årene, og foredrag, arrangementer og åbne haver har fokuseret på så forskellige emner som naturvandringer, stenbedshaver, staudebede, belægninger, vand i haven, køkkenhaver, roser, beskæring af frugttræer, blomsterbinding, insekter i haven og meget, meget mere. Hvor fokus tidligere lå på intensiv drift med henblik på selvforsyning og inkluderende brug af sprøjtegifte m.m., ligger vægten nu på miljø, biodiversitet og mere liv i haven – både det gode haveliv og et righoldigt dyreliv. Fællesnævneren for alle vore arrangementer er muligheden for at dele glæden ved arbejdet med haven med alle de mange haveejere, der har den samme glæde. Og samtidig kan vi jo have den gode mavefornemmelse af, at vi gør noget godt for os selv; for mange undersøgelser viser, at havearbejdet er rigtig sundt for både krop og sjæl. Vi håber, at endnu flere vil komme og gøre os selskab!