fbpx 3. Etablering af højbede – jorden, gangene, den gode plan | Haveselskabet Gå til hovedindhold
Foto: Thomas Evaldsen
Artikel for medlemmer

3. Etablering af højbede – jorden, gangene, den gode plan

Beslutningen er taget, højbedenes materialer og form er valgt, nu skal de blot placeres rigtigt. Det gælder om at starte i det små, så man ikke løber sur i det. Det er også smart at tegne en plan for haven, så man har overblikket over sine højbede. Der skal fyldes en god jord i – måske en hjemmelavet- og der skal laves hensigtsmæssige gange omkring dem, så man nemt kan komme til dem og rundt om dem – også med trillebøren.
Tekst: Peter Norris - 
14. august 2020

Hvad enten man har en almindelig god havejord, en ualmindelig dårlig jord, en forurenet jord eller blot en altan med slet ingen jord, er en af de store fordele ved dyrkning i højbede, at man kan have fuldstændig styr på indholdet og dermed kvaliteten af den jord, man dyrker i. 

Der findes adskillige opskrifter på, hvordan man får en god jord, som alle kan give et godt udgangspunkt for at dyrke sine grøntsager - det ene er ikke...

Vil du læse resten af indholdet?

Bliv medlem af haveselskabet og få adgang til en række artikler og medlemsfordele.
Annonce

Få magasinet HAVEN

Magasinet HAVEN giver masser af inspiration, viden og nyttige tips. Prisen er 345 kr. for 5 numre eller 630 kr. for 10 numre. Sammen med magasinet følger et medlemskab af Haveselskabet og mange fordele.