Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Pil med humlebi. Foto: Flickr/ Linda In Fortuna

Omtanke for naturen

Er en af Haveselskabets 4 værdier: Vi dyrker haveinteresse med omtanke. Vi søger altid mindst mulig belastning af miljø og vi arbejder i retning af den giftfrie have med tanke på dyr og biodiversitet. Vi søger, hvor det er relevant, at viderebringe viden om naturlige alternativer til sprøjtemidler, invasive arter og andet, der kan belaste vores natur.

Giftfri have - en invitation til mangfoldighed og liv

Vil du dyrke giftfri have? Så præsenterer denne artikel tre måder at tackle udfordringerne i haven på, hvor den ene bare kræver at du læner dig tilbage og nyder haven. Har du fx ukrudt imellem fliserne, kan du: 𝟭. 𝗙𝗼𝗿𝗲𝗯𝘆𝗴 𝘀𝗸𝗮𝗱𝗲𝗻 - med stiv kost og stenmel 𝟮. 𝗔𝗵𝗵𝗵, 𝘀𝗹𝗮𝗽 𝗯𝗮𝗿𝗲 𝗮𝗳 - og nøjes med at trimme 𝟯. 𝗧æ𝗻𝗸 𝗻𝘆𝘁 – fugeplanter forskønner.

Sådan tackler du: dræbersnegle, bladlus i roserne, mos i plænen og myrer i belægningen

Hjælp sommerfuglene på vej i din have

Kom med på besøg i biolog Michael Stoltzes have på Bornholm, som er indrettet til sommerfuglene. Michael fortæller om de forskellige haverum:

  • Det vilde hjørne - sumpbed, grus, sten og vilde planter. 
  • Det sydvendte dige - hulrum og varme sten. 
  • Havens hjerte - vandhul, stauder og buske. 
  • Halvskygge hjørnet - store træer og langt blomstrende græs. 
  • Overdådighedsbedet - nektarplanter i massevis, læ og eftermiddagssol. 

I hvert rum har de vilde planter fået plads, og de er indrettet så de enten tilbyder sommerfuglene et sted de kan lægge deres æg, hvor larverne kan trives og hvor sommerfuglene kan spise. 

I haven er der ingen sprøjtemidler, meget lidt gødning - og i stedet mange vilde planter. Det er en drømmehave for Michael, insekterne, fuglene, sommerfuglene og bierne. 

Fra larve til sommerfugl

Gennem livet har sommerfuglene brug for helt specifikke plantearter for at kunne udvikle sig fra larve til voksen sommerfugl. De såkaldte værtsplanter er er nødvendige for at sommerfuglene kan leve.

De fleste sommerfugle har en bred vifte af planter, hvor de kan finde pollen og nektar, men de er langt mere specifikke, når det gælder værtsplanter. Ca. halvdelen af vores sommerfugle lægger æg på specifikke planter. Fx lægger perlemorssommerfugle kun æg på violer, okkergul pletvinge lægger kun æg på lancetvejbred og ensianblåfugl lægger kun æg på klokkeensian.

Bliv klogere på værtsplanter til sommerfuglene
Havepurpursolhat, Echinacea purpurea 'Magnus'. Foto: Istockphoto

Havepurpursolhat, Echinacea Purpurea. Især sorter i purpurviolette farver er attraktive for sommerfuglene. For eksempel kan sorten 'Magnus' anbefales.
Køllesværmer på blåhat

Almindelig blåhat, Knautia arvensis. Flerårig hjemmehørende plante, der generelt er kendt som insektmagnet, ikke mindst blandt sommerfugle. Her er det en Køllesværmer på planten. Læs om 9 gode sommerfugleplanter

Kæmpejernurt, Verbena bonariensis. Dens popularitet hos sommerfuglene kan næsten sidestilles med sommerfuglebuskens, og samtidig er den usædvanlig smuk.

Lyt og bliv klogere på bæredygtig have

Haveselskabet har fået lavet flere fine podcast - lige til at have i ørene, når du går i haven. Vi har kaldt serien "jord under neglene" - og herunder finder du de to afsnit, der omhandler biodiversitet og dyreliv i haven. 

Før du lytter...

Kan du læse om 12 specifikke ting du kan gøre i din have, for at tænke biodiversitet og bæredygtighed ind i haven. Du kan f.eks. tænke på insekterne, når du planter nyt i din have og du bevare gamle træer i haven. 

12 ting der gør din have bæredygtig

Hjælp naturen - start i haven

Anja Barfod (tidl. rådgiver i Haveselskabet) undersøger, hvordan klimaforandringerne påvirker vores natur og haver, og hvad vi selv kan gøre for at handle bæredygtigt i vores haver. Anja taler med fire kloge hoveder, der ved en masse om emnet: Meteorolog Peter Tanev, biolog Rikke Milbak, journalist og forfatter Signe Wenneberg og Rie Birk Lauridsen, tidl. rådgiver i Haveselskabet. Lyt med

Få mere liv i haven

Vil du også gerne have er rigt dyreliv i din have? Hør hvordan du kan skabe et lille område i din have med den skønneste natur, summende bier og fuglesang. Lyt med, når Rie Birk Lauridsen (tidl. rådgiver i Haveselskabet) taler med Morten Linnemann, der er redaktionschef på Haveselskabets medlemsmagasin HAVEN. De får en snak om, hvad der skal til for at skabe mere liv i haven. Lyt med