Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Lav din egen lille havedam af en murerbalje

Drømme om en havedam kan nemt gøres til virkelighed med en murerbalje og lidt vandplanter. Vand giver liv i haven og er godt for dyrelivet. En nem måde at få vand i haven er ved at lave en hjemmelavet havedam af en murerbalje. Det er til glæde for havens insekter og dyr og ikke mindst for vores nysgerrighed.

Se her, hvordan du kan lave en lille havedam i en murerbalje sammen med Haveselskabet. Foto: Haveselskabet

Murerbalje fyldt med vand og tilplantet med vandplanter. Foto: Haveselskabet

Du kan hurtigt og nemt forvandle en stor murerbalje fra et byggemarked til en lille oase for dyrelivet i din have. Du skal blot grave baljen ned i haven på et godt sted og fylde den med vand og planter. Murerbaljen er et fint alternativ, men mindre til de formstøbte bassiner, som også er velegnet til en lille havedam.

Murerbaljen er nem at arbejde med og man kan få meget fornøjelse ud af at kigge på de insekter og dyr, der med det samme kommer og indtager ”søen”. 

Vælg en sort balje på 80-100 liter

Grav først et rigeligt stort hul, og placer baljen. Baljerne fås både i rund og firkantet og en balje på 80-100 liter koster under 100 kroner. En sort balje er bedst, da man ikke vil kunne se bunden af baljen. Brug et vaterpas til at sikre, at baljens kant er fuldstændig vandret. 

Fyld jord omkring kanterne. Når baljens overkant er helt i niveau med jordoverfladen, vil det se naturligt ud med det samme.

Byg en trappe til dyrene

Læg store marksten, mursten eller gamle fliser som en trappe i vandet, så de når helt op til kanten. De må gerne stikke lidt op af vandet. 

Smådyrene kan bruge trappen til at kravle op og ind på land. Det gør ikke noget, at stenene fylder meget nede i baljen, eller at de er grimme. Man kommer kun til at se den allerøverste alligevel. 

Vælg vandplanter til lav dybde

Køb en vandplante i planteskolen fx en vandkærte, Pontederia cordata, eller en gul iris, Iris pseudacorus

Kig efter sumpplanter, da det ofte er planter, som klarer sig på 20-50 cm dybt vand. De passer perfekt til en balje. 

Små nøkkeroser vil også kunne vokse fint her. Sænk i første omgang bare potten, som planten er købt i, ned i vandet. Man kan altid plante om til større potter senere, hvis man synes. Læg eventuelt et tykt lag grus i bunden, som plantes rødder kan finde ud i. 

Det er pænest med to-tre forskellige slags planter: Både noget, der stikker op, og noget der flyder. Måske vil der af sig selv komme andemad, og det ser også fint ud. 

Plant også en stor bladplante ved siden af baljen, som kan hænge dekorativt ud over vandet. Det kan være en hosta, en iris eller en prydgræs. 

Regnvand er bedst

Til sidst fyldes baljen op med vand, gerne regnvand som er næringsfattigt, og så er havedammen færdig. Det tager en dag eller to, inden vandet er faldet til ro og er blevet klart. 

Tip

En god idé er at ”pode” med lidt vand fra en etableret sø. Dyrelivet fra søen, bl.a. dafnier, som æder alger, gør, at der hurtigere kommer en god biologisk balance i baljen. 

I løbet af sommeren vil der måske komme trådalger, de kan nemt fiskes op. Med tiden vil mængden af alger blive mindre og mindre. 

Så er der kun tilbage at vente på, at havens dyr begynder at bruge bassinet. Det går ikke mange minutter, tør jeg godt garantere.