Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Valnøddesnaps – 2 slags

I efteråret kan du plukke de grønne valnødder til (næste års) julesnaps, før de bliver for hårde i skallen. Men du kan også lave snaps af de tørrede valnøddeskaller. Få opskrifterne hér.

Mahognifarvet valnøddesnaps essens efter 5 måneder. Foto: Haveselskabet

Mahognifarvet valnøddesnaps essens efter 5 måneder. Foto: Haveselskabet

Opskrift på valnøddesnaps med grønne valnødder

Det tager kun 10 minutter at lave valnøddesnaps, men du skal alligevel have lidt tålmodighed, for den skal trække minimum et år før den bliver rigtig god og er drikkeklar. Til gengæld smager den himmelsk!

Du skal bruge:

  • 5-10 grønne og umodne valnødder
  • 1 flaske vodka eller smagsneutral snaps
  • 1 glas med låg på ca 1 liter
  • 1 portion tålmodighed

1. Høst

Tag 10 grønne valnødder lige fra træet, vaske dem og flæk dem i kvarte med en skarp kniv. Brug handsker, hvis ikke du vil have brune fingre resten af weekenden.

2. Fyld på glas

Læg valnødderne i et glas. Glasset skal være dobbelt så stort som valnødderne fylder. Det er vigtigt, at de har mulighed for at ånde. Hæld spiritus fx Brøndumsnaps eller vodka over til dine valnødder så de lige er dækket (ca. 4-5 dl). 

3. Hav tålmodighed

Skru låget fast og stil snapsen væk – gerne i et mørkt skab. Ryst gerne dit glas hver 14. dag og løft gerne låget også så det får lidt ilt igen. Valnøddesnapsen skal trække i mindst 5 måneder, så er den klar.

4. Filtrér

Tag nødderne op og filtrer snapsen gennem et kaffefilter et par gange. Din valnøddesnaps essens skulle gerne få en flot, mahogni farve.

Kom det i en flaske og lad det stå minimum 1 måned – gerne 6 måneder.

5. Hav lidt mere tålmodighed

Essensen fortyndes med Brøndum eller vodka, indtil smagen passer. Forholdet mellem koncentrat og snaps er omkring 1:6. Prøv dig lidt frem til du rammer din egen smag.

Når du har fortyndet essensen, skal den stå i 1 måned mere, så smagen får lov til at samle sig og bliver knap så sprittet.

Tip: Jo længere tid du lader en valnød snaps stå og lagre, jo bedre bliver den.

Opskrift på snaps med brune valnøddeskaller

Du skal bruge:

  • Knækkede valnøddeskaller
  • 1 flaske vodka eller smagsneutral snaps
  • 1 glas med låg på ca 1 liter
  • 1 portion tålmodighed

1. "Høst"

Spis et godt antal valnødder, så du står tilbage med de brune skaller.

2. Fyld på glas

Fyld et glas ca. halvt op med valnøddeskaller. Tilsæt Brøndumsnaps eller vodka, og sæt låget på dit glas.

3. Hav tålmodighed

Lad snapsen trække i 11 måneder. Ryst gerne glasset etpar gange om måneden.

4. Filtrér

Efter 11 måneder filtrerer du valnøddeskallerne fra gennem et kaffefilter. Hæld den på en flaske.

5. Hav lidt mere tålmodighed

Lad den færdige kryddersnaps hvile 2-3 uger, før du nyder den.

Tip: Hvis du ønsker en stærkere snaps, skal du blot lade skallerne trække længere.