Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Lav din egen slåensnaps

Slåenbærrene skal have frost - enten naturligt eller fra fryseren.

Slåen, Prunus spinosa, er en dansk hjemmehørende busk eller lille træ, der er i familie med kirsebær.

Slåenbær er normalt meget beske, men frostvejr sætter gang i dannelsen af sukkerstoffer, så bærrene - og dermed din snaps - får en fin og sødlig smag. Pluk derfor bærrene efter nogle nætter med frost, eller pluk bærrene, så snart de er modne i oktober, og smid dem i fryseren. Så slipper du for, at fuglene kommer først.

Opskrift på slåensnaps

  1. Fyld et sylteglas næsten helt op med slåenbær, der har fået frost.
  2. Fyld glasset op med vodka
  3. Lad snapsen trække 1-3 måneder efter smag - snapsen bliver mere bitter med tiden.
  4. Filtrér snapsen. Den kan godt være ret grumset, så det tager tid. Brug evt. en finmasket si i stedet for et kaffefilter til første gennemløbning.
  5. Snapsen bør nu stå en uges tid, før du arbejder videre med den.
  6. Er snapsen for kraftig i sin slåensmag, kan du nu fortynde den med klar, neutral snaps. Er den lidt for skarp, kan du – alt efter smag – runde den lidt med en skefuld honning eller to. Tilsættes ekstra neutral snaps og/eller honning, bør snapsen igen hvile nogle dage.

Slåen i haven?

Slåen blomstrer i april/maj, og busken kan holde til en kraftig beskæring. Den er god at plante, hvis du har god plads og gerne vil have et tæt krat. Så gør du samtidig havens fugle og andre smådyr en stor tjeneste. Et slåenkrat er nemlig ideelt at bygge rede i og yder god beskyttelse, fordi det er umuligt at trænge igennem for større dyr.

Men før du planter slåen i haven, skal du tænke dig godt om. Du skal være varsom med, hvor du placerer planterne, for de kan brede sig stærkt og ukontrolleret ved rodskud. De er derfor ikke så velegnede i mindre haver.