Menu
Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven Haveglæde

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Foredrag Webinar Haveskoler Digitale haveoplevelser Havefestival Haver Hjem og Haveliv

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Madæbler - det syrligsøde pift i vinterkøkkenet

Hvordan opbevarer du bedst æbler, undgår sygdomme i æbletræet og vælger de bedste sorter. Det kan du læse her i Haveselskabets artikel om de skønne madæbler.

De syrlige madæbler  - også gode til at gemme

De syrlige madæbler  - også gode til at gemme


Æbler dufter. Bare et par kasser i et skur fylder luften med den skønneste æbleduft. Duften alene kan være grund nok til at gemme æbler til vinter, men de er også et uundværligt indslag i køkkenet. Og når man ikke selv at spise alle æblerne, vil fuglene elske dem, når vinterens kulde lukker deres spisekammer.

Surt og sødt

Æbler inddeles ofte i to kategorier: madæbler og spiseæbler.

Ingen skal være i tvivl om, at begge typer kan spises, men det handler om balancen mellem sukker og syre i æblet. I madæblerne er det syren, der dominerer, mens spiseæblerne hælder til den søde side. Man kunne tro, at madæbler er sure, fordi de mangler sukker, men det er ikke altid tilfældet. 

‘Belle de Boskoop’, som er vores mest velkendte madæble, har et højere indhold af sukker end de fleste spise -æbler, men det har et endnu højere syreindhold, så et friskplukket ‘Belle de Boskoop’ i oktober smager meget syrligt. Syren bliver dog nedbrudt under lagringen, så henter man det i skuret i februar, er det pludselig blevet sødt!

Pluk i tide, og gem kun de bedste

Kunsten at opbevare æbler handler dog ikke om lageret alene, men begynder allerede, når du plukker æblerne.
De skal plukkes, netop når de med et let drej kan løsnes fra træet.
Hvis æblerne plukkes meget modne, er holdbarheden kortere. Læg æblerne i flade kasser så varsomt, som var de æg. Æbler bliver aldrig kønnere under opbevaring, så gem kun de bedste æbler.
Nedfaldsæbler og stødte og hullede æbler kan eventuelt udnyttes straks til æblegrød og fryses ned, men ellers vil fuglene gerne overtage dem.

Læs mere

Der er forskel på, hvornår sorternes sukker-syre-balance flytter sig. Æblesorten ‘Bramley’, som er englændernes foretrukne madæble, beholder syren meget længe og vil selv i april måned stadig være surt. Det er en fordel, når man skal bruge det i køkkenet, for det er netop det syrlige bidrag fra æblerne, der er det interessante i bagværk og madretter. En æbletærte bagt med søde spiseæbler kan ikke sammenlignes med den fyldige, krydrede smag, som ‘Filippa’ eller ‘Holsteiner Cox’ ville bibringe det samme bagværk. ‘Filippa’ er både et fantastisk spise- og madæble.

I Danmark sælges madæbler stort set kun op mod jul til fyld i gåsen, så hvis man har lyst til madæbler resten
af vinterhalvåret, må man dyrke og opbevare dem selv.