Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Tynd ud i æbletræet

Jo mere, du tynder ud i dit træ, jo flottere bliver de resterende æbler. Se her, hvordan du gør.

Høstede æbler til opbevaring. Foto: Magnus Gammelgaard

Ofte sætter æbletræer – og andre frugttræer – alt for mange frugter i forhold til, hvad de egentlig kan levere i en god kvalitet. For træet gælder det om at levere så meget afkom som muligt, men haveejeren vil hellere have nogle færre, men til gengæld flottere, frugter. Jo mere, du tynder ud i dit træ, jo flottere bliver de resterende æbler. 

Midt i juli er æblerne stadig små, så sommerferien er et godt tidspunkt at gøre det. 

Undgå at udpine træet

Træerne regulerer i nogen grad selv mængden af æbler og smider en del af overskuddet i løbet af juni – det såkaldte junifald. Det er dog ikke altid nok, og så må du hjælpe træet lidt på vej.

Hvis der er for mange æbler, vil det – ud over nogle små og kedelige æbler – kunne udpine træet, så det næsten ikke giver nogle æbler det følgende år. Det kan resultere i, at træet kommer ind i en rytme, hvor det kun bærer æbler hvert andet år. 

Sådan gør du:

  • Fjern først de æbler, der er beskadigede, for de bliver nemt angrebet af svampesygdomme. Ormstukne eller syge frugter bliver aldrig gode og kan desuden smitte de andre. 
  • Fjern også æbler, der sidder langt inde i kronen, hvor de alligevel ikke får noget lys. 
  • Er træet for tæt, kan du i stedet fjerne nogle af grenene, så der kommer tilstrækkeligt lys til, at frugterne kan få røde kinder.
  • En tommelfingerregel er, at der skal være en håndsbreddes afstand mellem æblerne eller højst to æbler for hver frugtspore, som er de små grensystemer med blomsterdannende kortskud.