Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Gem høsten rigtigt

I denne artikel får du Haveselskabets tips til, hvordan du får frugt og grøntsager til at holde længere, samt hvordan du undgår, at de får råd og skimmel, når de skal opbevares til brug om vinteren.

Løg opbevaret i trækasser. Foto: Frank Kirkegaard

Løg opbevaret i trækasser. Foto: Frank Kirkegaard

Lykken er at høste frisk frugt og grønt fra haven, men når sæsonen er på sit højeste, kan det være svært at nå at spise sig igennem al overfloden. Du kan selvfølgelig forære noget væk, men du kan også gemme det og på den måde blive mere eller mindre selvforsynende med egen frugt og grønt hele vinteren.

For at kunne bevare kvaliteten bedst muligt under opbevaringen gælder det om at høste på det rigtige tidspunkt, kun at gemme det fejlfrie og om at finde de bedst egnede lagerforhold.

I princippet er der 4 forskellige metoder til at opbevare høsten:

  1. Kølig opbevaring - bruges til fx rodfrugter, kål og æbler.
  2. Frysning - fx af bær, bønner, spinat, ærter mm.
  3. Tørring - bruges i dag i mindre omfang til løg, krydderurter og enkelte frugter.
  4. Konservering, fx syltning, fermentering og henkogning. 

1. Kølig opbevaring af grøntsager og frugt

Stort set alle grøntsager holder sig bedst under mørke, kølige og fugtige forhold. En temperatur tæt på (men aldrig under) frysepunktet og en luftfugtighed omkring 95 % er ideelt for de fleste grøntsager.

Skal vi åbne havelågen?

Hvis du er medlem, kan du logge ind og læse artiklen - og få adgang til en mængde spændende havestof. Du logger ind ved at trykke på "log ind her" i bunden af denne kasse.     Dygtige skribenter og fotografer laver materiale for Haveselskabet. Derfor er der ikke adgang for alle - det her område er kun for medlemmer. Medlemmer af Haveselskabet er lige så forskellige som deres have, men haveglæden den deler de.     𝘏𝘢𝘷𝘦𝘨𝘭æ𝘥𝘦 - 𝘰𝘮𝘵𝘢𝘯𝘬𝘦 - 𝘧æ𝘭𝘭𝘦𝘴𝘴𝘬𝘢𝘣 - 𝘵𝘳𝘰𝘷ær𝘥𝘪𝘨𝘩𝘦𝘥
Få Danmarks bedste havemagasin Få Danmarks bedste havemagasin
Få hjælp til havespørgsmål Få hjælp til havespørgsmål
Haveglæde i godt selskab Haveglæde i godt selskab
Er du allerede medlem? Log ind her