Menu
Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven Haveglæde

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Foredrag Webinar Haveskoler Digitale haveoplevelser Havefestival Haver Hjem og Haveliv

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Gør køkkenhaven til en del af beredskabet

De danske myndigheder anbefaler, at man som borger kan klare sig selv i tre døgn, hvis der opstår en større krise i landet. På den anden side af Øresund lyder de officielle anbefalinger, at haveejere dyrker grøntsager som en del af beredskabet.

Haveselskabet opfordrer:

Gør køkkenhaven til en del af beredskabet

Vi er gået ind i en ny tid og bør tænke på vores haver som en del af noget større. Direktør Charlotte Garby/Haveselskabet

Det begynder at blomstre alle steder og træerne er fulde af grønne skud. Foråret spirer i haven og bringer håb og nyt liv med sig – også selv om verden føles usikker. Mørkere skyer trækker sammen i horisonten, og vi befinder os i en ny tid præget af et øget trusselsbillede – men netop derfor er der god grund til at se på vores haver med nye øjne og opdage alle de muligheder, de rummer. Det mener Haveselskabet, som nu opfordrer til at tænke haven ind i vores personlige beredskab.

”Vi er mange danskere, der har et lille stykke jord uden for vores dør, og det er der et stort potentiale i,” siger Charlotte Garby, direktør i Haveselskabet. 

De danske myndigheder anbefaler, at man som borger kan klare sig selv i tre døgn, hvis der opstår en større krise i landet. På den anden side af Øresund lyder de officielle anbefalinger, at haveejere dyrker grøntsager som en del af beredskabet.

”Og hvorfor ikke lade os inspirere af svenskerne? De har altid været lidt længere fremme, hvad den her slags angår. Måske det ville være klogt,” siger Charlotte Garby og påpeger at haven kan spille en større rolle, end mange af os måske har overvejet.

”Det handler ikke om, at vi skal forvandle vores have til en kartoffelmark, men om at vi tænker: Hvordan kan jeg bruge den jord, jeg allerede har? Det kan være med en enkelt række kartofler, lidt bønner eller gulerødder. Det skal ikke være et stort projekt, og det skal ikke være perfekt, men vi bør komme i gang,” siger hun og understreger:

Det handler ikke om panik, men når myndighederne anbefaler os alle at ’preppe’ og fylde forrådskammeret med knækbrød, dåsemad og vand, kan vi i Haveselskabet opfordre hver af jer til også at fylde køkkenhaven med kartofler, kål og gulerødder – grøntsager, som er fulde af næring, kan dyrkes det meste af året og opbevares over længere tid.

Haveglæde i en krisetid

Gennem generationer har køkkenhaven været med til at væbne os mod kolde vintre og uventede kriser. Kartofler og andre rodfrugter, der kan ligge til opbevaring i jorden. Bønner, ærter og linser, der kan tørres. Kål, som mætter og er fuld af næring og har den kvalitet, at hele planten kan spises. Gulerødder, som mange børn elsker at sætte tænderne i – og som kan overvintre i jorden, hvis man beskytter dem mod frost.

Mulighederne er mange, og har man overskud, kan man sylte eller henkoge frugt fra havens træer og buske, påpeger Charlotte Garby og understreger, at vi naturligvis ikke ’er preppede’, fordi vi går i haven og strør en håndfuld grøntsagsfrø ud i morgen.

”Det er en langsigtet omstilling til en ny tid, som er en anden end den, vi har kendt de seneste 80 år. Vi er som danskere nødt til at tænke på en anden måde – både når det gælder vores have, og hvordan vi kan hjælpe hinanden i en krise. Får vi en krisesituation – og lad os håbe, at det ikke sker – gælder det om ikke at ligge hinanden til last, men om at give myndighederne ro til at løse situationen og tage sig af de svageste i samfundet. Det kan vi gøre ved at kunne sige: Jeg klarer mig! Jeg har lidt kartofler og kål i jorden,” siger hun.

Måske kan det ligefrem have en positiv bivirkning.

”Når vi står derude med hænderne i jorden, er vi måske så heldige, at alt andet forsvinder for en stund – nyhedsstrømmen og bekymringerne. Vi ved fra forskningen, at haven har en gavnlig effekt på både vores fysiske og mentale helbred. Køkkenhaven kan blive en del af ikke bare vores praktiske, men også vores mentale beredskab – især hvis vi lader være med at tro, at vi skal præstere, mens vi er derude, men nyder fuglefløjtene, fornøjelsen ved at se det, vi har sået spire frem og ikke mindst glæden ved at sætte tænderne i en friskhøstet gulerod eller nyopgravet kartoffel,” siger Charlotte Garby.

Kender du Haveselskabet?

Her får du workshops, foredrag, webinarer, digitale skoler, Åbne Haver, Danmarks bedste havemagasin HAVEN og rådgivere, du kan ringe eller skrive til, når du har spørgsmål til netop din have. Fra kun 49 kr. om måneden. 

Som medlem bliver du en del af en almennyttig forening med 25.000 engagerede medlemmer og 650 frivillige, der sammen arbejder for en grønnere, sundere og mere bæredygtig fremtid. Vi afholder arrangementer, deler viden og skaber konkrete handlinger i hele landet – og du kan være med fra kun 49 kr. om måneden

Læs mere

 

KOM GODT I GANG – TRE GODE FRA HAVEN TIL FORRÅDSKAMMERET

Dyrker du ikke allerede køkkenhave, er her tre gode grøntsager du kan dyrke derude, som også er gode til forrådskammeret:

Kartofler Ingen køkkenhave uden kartofler, lyder det gerne fra faste køkkenhavedyrkere. De lækre knolde er nemme at dyrke, så det er bare med at komme i gang. Se her, hvordan du gør

Sådan dyrker du kartofler

 

Spidskål Den vokser hurtigt, fylder ikke så meget i beddet, kan dyrkes det meste af året og er nem at komme i gang med. Og så er den fuld af næring og kan spises på et væld af måder. Få de bedste dyrkningstips her:

Spidskål året rundt

 

Gulerødder

De kan dyrkes til frisk forbrug det meste af året, de er lette at opbevare, de kan blive stående i jorden om vinteren, hvis du dækker dem mod frost, og så kan de fleste – også børn – lide at sætte tænderne i dem. Læs her, hvordan du dyrker gulerødder:

Nemt at dyrke gulerødder

 

TIP Sådan får du mest ud af høsten

Det er skønt at sætte tænderne i hjemmedyrket mad, men også udfordrende at få de friskhøstede lækkerier til at holde længe. Men mulighederne er mange – både for at fryse, køle, tørre, sylte og fermentere køkkenhavehøsten. Læs mere lige her

Bliv medlem