Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Video: Varm kompost

Se, hvordan du laver din egen varmekompost i løbet af blot 2-3 måneder.

Kompostbunker er ikke sexede, men de store, brune bunker af visne og halvomsatte planterester kan være vildt fascinerende. Omsætningen af organisk materiale er helt elementær biologi og intet mindre end fundamentet for livet på jorden.

Nedbrydningen sker, hvad enten du komposterer eller ej. Men ved at samle plantematerialet får du kontrol over processen, der forvandler haveaffaldet til en værdifuld ressource, der bringer næring og vitalitet til haven, og du kan bruge den livgivende kompost til gødning og jordforbedring.

Der findes mange måder at kompostere på. Lige fra blot at smide haveaffaldet i en bunke i haven over ormekompostering til den meget effektive varmkompostering. 

Hvad er varmekompost?

Varmekompost kan nå en temperatur på over 60 grader og kræver lidt forberedelser og måske også et par fejlslagne forsøg. Men alle kan være med, og det er ikke blot den hurtigste måde at kompostere på, men det giver også den reneste kompost, der indeholder langt færre spiredygtige ukrudtsfrø og svampesygdomme end andre komposttyper.

Fidusen er kort sagt, at man bygger komposten op på én gang ved hjælp af forskellige lag af grønne og mere tørre plantedele samt sørger for gødning og vand, så der er vand og kvælstof til omsætningen. Herefter sker varmeudviklingen af sig selv.

Glem alt om at købe dyr jord i plastikposer i plantecenteret. Efter blot to-tre måneder kan du have din egen sunde vitalitetsbooster til haven, og lader du den ligge yderligere, får du en finere, mere muldagtig kompost.