Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Sådan hjælper du bedst haven igennem tørken

Haven lider når der i lange perioder ikke falder regn. Græsplænen skifter farve fra grøn til gul, og flere planter hænger med bladene. Her får du Haveselskabets bedste råd til at hjælpe haven gennem tørken – og til at ruste den til de fremtidige tørkeperioder, som vi kan forvente flere af.

Grushave. Foto: Marian Haugaard Steffensen

Grushave. Foto: Marian Haugaard Steffensen

Nogle år oplever vi både forår og somre med lange perioder uden regn. Alt tyder på at det er noget vi må vænne os til. Den ekstreme tørke er en udfordring i vores haver. Selv i haver hvor planterne er veletablerede og har et godt udviklet rodnet, kan det være svært for dem at komme igennem tørketiden. Nogle gange viser skaderne sig først på et senere tidspunkt, fordi rødderne har taget skade under tørken, og ikke fungerer optimalt når regnen endelig kommer.  

Det kan føles fristende bare at lade haveslangen løbe, men vi kan og bør ikke vande hele haven. I stedet gælder det om at vande klogt og kun vande det der absolut behøver vand. Man må også forholde sig til, at fremtidige tørkeperioder kan betyde flere perioder med vandingsforbud. Derfor handler det i høj grad også om at fremtidssikre haven.

3 tips - sådan bør du vande

1. Prioriter i haven, så du kun vander, hvor der er allermest brug for det. Disse planter har størst behov for vand: 

  • Nyplantede planter der endnu ikke har et veletableret rodnet
  • Køkkenhaven
  • Krukker
  • Planter der viser synlige tegn på tørke såsom visne bladrander og hængende blade. 

2. Vand morgen eller aften, hvor temperaturen og fordampningen er lav, og vand på jorden og ikke på planterne. 

3. Vand grundigt i stedet for ofte, så vandet kan trænge i dybden hvor planternes rødder er. 


Læs også:

Vanding i haven

Sådan hjælper du græsplænen

Giv plæneklipperen en pause. Jo højere græsset er, jo dybere går rødderne – og jo bedre kan græsset modstå tørken. På den måde er det også mindre sandsynligt, at græsplæne bliver gul. Har man alligevel behov for at klippe græsset, kan man gøre det med den højest mulige klippehøjde, som indstilles på plæneklipperen.

Undgå at plante nyt i varmen 

En tur på planteskolen efter stauder eller andre planter til haven er ikke nogen god ide, når vi oplever de lange tørkeperioder. Risikoen for at de dør af vandmangel er meget stort, og man giver sig selv en krævende vandingsopgave, hvis man vil holde liv i de nye planter. 

Fremtidssikring af haven

Også på den lange bane har vi udsigt til mere tørt vejr. Et forandret klima vil give os flere tørre perioder, og vi kan forvente at skulle håndtere tørke i haven hvert år. Derfor giver det mening at se på, hvordan vi indretter haven. At plante tørketålende planter er en vej at gå, men det handler også om at skabe skygge i haven og forbedre jorden evne til at holde på vandet ved. fx at jordforbedre med kompost og sørge for at jorden er dækket af enten planter eller andre former for jorddække. 

 

Læs om tørketålende stauder lige her

 

Grushaver en en havetype som der har været en del opmærksomhed på de seneste år. I en grushave består bedets øverste lag af vasket grus. Det skaber særlige vækstbetingelser, som er velegnet til tørketålende planter. Samtidig drænes overskydende vand væk i meget regnfulde perioder. 

 

Læs mere om grushaver lige her

 

Det betyder ikke at vi skal gå helt bort fra den måde vi har dyrket haver gennem de seneste mange hundrede år. Det betyder heller ikke at hele haver skal omdannes til grushaver. Men måske de mest soleksponerede bede kunne omlægges til grusbede og måske kan det at skabe skygge være et udgangspunkt for de nye projekter som der skal tages fat på i haven.