Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

5 tips til motion i haven

Haven byder på masser af muligheder for at holde kroppen i gang og få sved på panden. Her får du 5 tips til hvordan du kan få motion, blot ved at træde ud af havedøren.

Utallige studier har vist at havearbejde er sundt. Bare nogle får timers havearbejde om ugen har en positiv indvirkning både på vores mentale og fysiske velbefindende.

De fleste med haveinteresse vil nok også kunne skrive under på, at der ligger en enorm tilfredsstillelse i at se det hårde arbejde bære frugt, når grøntsagerne står frodigt på række og geled i køkkenhaven og når staudebedet er på sit højeste.

De mange haveprojekter giver ikke alene en smuk have, de giver også en bedre kondition, styrke og balance, og samtidig har tiden i haven en antistressende effekt. 

Lyt til kroppen

Havearbejde kan dog også være hårdt for kroppen. Når en gammel busk skal graves op, får man hurtigt varmen, pulsen stiger og man bliver forpustet. Anstrengelserne kan betyde flere dage med ømme lår, lange arme og træt ryg. Der er derfor god fornuft i at lytte til kroppen og ikke udsætte sig selv for mere, end man kan holde til.

For meget ensformigt arbejde kan være en belastning. Så man skal stoppe, hvis man får ondt, huske at holde pauser og variere arbejdet, så man ikke bliver overbelastet.

Når det så er sagt, så giver haven mange muligheder for at få rørt sig og holde kroppen i gang. Ømme og trætte muskler efter en dag i haven er ikke et dårligt tegn. Det fortæller blot, at man har brugt sin krop på en anden måde, end man plejer.

Ifølge overlæge og professor ved Københavns Universitet Bente Klarlund Pedersen svarer 2-3 timers havearbejde til 1 times intensiv træning i fitnesscenteret. 

1. Skift til en håndskubber

En god måde at få mere motion i haven er ved at skifte den motoriserede plæneklipper ud med håndskubberen. I tilgift får man ofte en smukkere plæne ved at anvende en håndskubber, fordi den skærer græsstråene over i modsætning til den motoriserede model, som slår græsset over og efterlader en mere ujævn overflade. 

Motion i haven

2. Saks og sav giver god motion

Når træer bliver for store eller buske trænger til at blive beskåret, så må man finde saven eller beskæresaksen frem. Det er ikke kun selve beskæringen, der er med til at styrke kroppens muskler. Bagefter skal der ryddes op. Grene skal slæbes væk, måske er der stammer, der skal hugges til brænde. Hele kroppen skal i bevægelse, og det kan godt give ømme muskler dagen derpå. 

Motion i haven

3. Gå en tur med kosten

Havens belægninger har godt af at blive fejet med jævne mellemrum, det pynter og så er det ovenikøbet god motion. Hvis man fejer fliserne ca. hver fjortende dag, vil det forhindre mange af de små ukrudtsspirer i at blive til stort og problematisk ukrudt. Det forlænger ikke alene belægningens levetid, det ser også smukkere ud, når belægningerne er velplejede. Så der er gode argumenter for at gå en tur med kosten i ny og næ.

4. Grave, grave, grave

Det er hårdt at grave, og hvis ikke man passer på, er det noget, der virkelig kan mærkes i ryg, arme og skuldre i dagene efter. Men det er sundt at få pulsen op, og man bruger det meste af kroppen, så man får styrket muskler i arme, ben, mave og ryg. Og på en kold dag er det godt havearbejde, fordi man hurtigt får varmen. Men hvad enten det det er en gammel rod, der skal graves op, om der skal plantes nyt eller køkkenhaven skal graves igennem, så skal man passe på ikke at overbelaste ryggen især. 

Motion i haven. Foto: Pxhere.com

5. Få ukrudtet af vejen

Måske tænker man ikke lige på, at lugning faktisk også er god motion, men selvom det ikke er højintensitetstræning, så får man alligevel rørt sig og styrket både muskler og balance, når man skal op og ned i knæ. Er det højt og genstridigt ukrudt, kan det såmænd også give sved på panden. 

Motion i haven

Husk at nyde haven

Når man er færdig med alt det hårde arbejde, er det vigtigt også at give sig selv lov til at nyde resultatet af anstrengelserne. En stol på terrassen eller en stille stund i en hængekøje, og så ellers bare nyde udsigten, og lyden af fuglekvidder og blafrende blade. Det er sundt for sjælen. Her kan du også så småt begynde at planlægge de kommende projekter. For en have bliver aldrig helt færdig. 

Motion i haven