Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

6 planter til julens dekorationer

Du kan selv dyrke planter og materialer til julens dekorationer og kranse i din have.

Som haveejer kan du selv dyrke materialer til årets dekorationer og julepynt i din have. Det er billigere end at købe dem, og så har du også mulighed for at nyde planterne i haven resten af året.

Vi anbefaler 6 gode planter til julehaven, nemlig koreagran, troldhassel, hortensia, julerose, skimmia og mistelten.

1. Koreagran

Gran hører til julen, og en koreagran, Abies koreana, er et fint grantræ selv i en mindre have, fordi træet vokser langsomt, og kun bliver ca. 10 meter højt på 20 år. Du kan derfor placere træet ret tæt på huset, hvor du kan pynte det med julelys i den mørke tid. Både grangrenene og de blåviolette kogler er gode til juledekorationer.

2. Knudret troldhassel

Troldhassel, Corylus avellana 'Contorta', er anden juleklassiker, som med sine knudrede grene også er dekorativ i haven resten af året.

Hæng en stor troldhasselgren op i loftet og pynt fx med fine, små glaskugler. De knudrede grene er også flotte i buketter, for eksempel sammen med røde amaryllis, fyrgrene og lidt mistelten. Og de kan bruges i en julekrans til døren.

3. Tørrede hortensiablomster

Også blomsterskærme er fine at bruge i juledekorationer, fx skærmene fra hortensia, Hydrangea.

Hortensia udmærker sig ved at få store og yndefulde blomsterskærme, som bevarer de fine pastelfarver rigtig godt, især hvis de klippes af i september-oktober og tørres med hovedet nedad. Hortensia er også en meget fin haveplante, som kan bruges både i krukker og bede.

4. Julerose

Udendørs kan du pynte med juleroser i julekrukkerne. Almindelig julerose, Helleborus niger, som slet ikke er en rose, er en af de få planter, der blomstrer til jul. Efter jul kan du plante den ud i haven, hvor du kan have glæde af den i mange år. De graciøse, hvide blomster lyser op på mørke vinterdage.

5. Skimmia

Skimmia, Skimmia, er en anden plante, der er fin i krukker ved døren til jul. Den har blanke, stedsegrønne blade og bordeauxrøde blomsterknopper fra december og resten af vinteren. Skimmia er mere velegnet i mindre haver end juleklassikeren kristtorn, som kan blive rimelig omfangsrig, og hvor der skal både han og hunplanter til, hvis planten skal have mange røde bær.

6. Et kys under misteltenen

Mistelten, Viscum album, kan du også sagtens selv dyrke i haven, men det kræver lidt tålmodighed. Der går nemlig op til 7 år, før planten er blevet stor nok til, at du kan klippe kviste af den. Men ind til da kan du heldigvis købe mistelten mange steder i december.