Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Fem planter, der giver julestemning i haven

Her får du vores bud på fem fine juleplanter, der kan genbruges i haven efter jul.

Julehygge i haven. Foto: GAP Photos/Juliette Wade

Julehygge i haven. Foto: GAP Photos/Juliette Wade

Genbrug er godt - også når det gælder julens planter. Her får du fem bud på julede planter, som kan pynte i krukker ved hoveddøren i december, og som du siden kan plante ud i haven.

De fem planter er klassiske juleplanter, som er ret nemme at få fat i. De har alle noget både tidløst og alligevel moderne over sig, så de passer både til det moderne parcelhus, en ældre villa eller et stråtækt bondehus. Og så er de både nemme og robuste som haveplanter.

Efter jul kan du lade planten stå i potten vinteren over og blot passe den med lidt vand. Når foråret kommer, kan du plante den ud i haven, hvor den vil give julestemning i mange år.

Julerose, Helleborus niger

Ikke mange planter blomstrer i december, men det gør den klassiske, hvide julerose. Til foråret kan du plante den i halvskygge under et af havens træer eller i forkanten af rododendronbedet. Her vil den trives fint og blomstrer fra januar til marts/april.

Skimmia, Skimmia

Skimmia spreder julestemning med sine stedsegrønne blade og røde bær (hunplanter). Findes også med røde skærme (hanplanter). Begge er smukke i en krukke, og vil siden trives godt i surbundsbedet.

Fyr, Pinus

Mange nåletræer findes, i dværgformer, så de bedre kan passes ind i vores almindelige haver. Således også fyr, som egner sig godt i krukker. De små kompakte buske bliver ikke meget større, når de plantes ud i haven, og de vil passe godt i et stenbed eller ved terrassen omgivet af lave planter.

Kristtorn, Ilex

Kristtorn oser af julestemning med blanke, stedsegrønne blade og knaldrøde bær. Som ung busk pynter den i en krukke hele vinteren, og siden kan den flyttes ud i haven. Der findes også en mere utraditionel udgave med hvidbrogede blade eller gule bær.

Troldhassel, Corylus avallana 'Contorta'

De krogede grene er meget dekorative både i julens buketter og til ophæng af julepynt. Et ungt eksemplar kan pynte i en krukke. Giv den god plads, når du planter den ud i haven, så kan du efter et par år forsyne både dig selv og dine venner med grene til jul.