Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Køkkenhave-lingo, bliv klogere med køkkenhaveordbogen

Prikle, knibe, kimblade, bladpar - mange ord om køkkenhaven. Og måske nye for dig? Bliv klogere på hvad de forskellige ord betyder i vores køkkenhaveordbog.

Hvad er definitionen af en køkkenhave? En køkkenhave er dedikeret til grøntsager, urter og blomster som anvendes i køkkenet i de skønneste retter.

Afhærdning: Forkultiverede planter skal langsomt vænnes til livet udendørs, og skal afhærdes ved at sætte planterne udendørs i halvskygge om dagen og ind om natten i ca. fem dage.

Bladpar: To blade der sidder modsat hinanden på stænglen.

Direkte såning: Frøene kan sås direkte i havejorden og behøver ikke at blive forkultiveret.

Forkultivering/forspiring: Frøene sås indendørs og de små planter tilbringer den første tid her, inden de senere plantes ud i haven.

Højbede: Er per definition et forhøjet bed med jord, der kan være afgrænset af en træramme, stålkant, en palleramme, fliser eller andet materiale. Højbede kan dyrkes intensivt, med planter der vokser lidt tættere end normalt.

Kimplante: Den første lille plante man ser, når frøet er spiret.

Kimblade: De to første blade på kim-planten. De ser anderledes ud end plantens rigtige blade.

Knibe: At fjerne topskuddet på en ung plante. Topskuddet klippes eller knibes af med tommel- og pegefinger lige over et bladpar. Det gøres for at få en mere kompakt plante, som sætter flere blomster.

Løvblade: Plantens rigtige blade, som kommer efter kimbladene.

Opbinding: Planter der bliver høje, kan have behov for støtte for ikke at vælte og knække. Man kan opbinde med snor til pinde eller net, der spændes ud over bedet.

Prikle om: De små frøplanter plantes forsigtig over fra spirebakken til hver deres potte.

Priklepind: Lille pind der er spids i den ene ende. Typisk af træ eller plastik. Den spidse ende bruges til at lave hul til den lille frøplante, man prikler om.

Såbakke: En flad bakke, der kan anvendes til at forkultivere flere frø sået tæt. De små planter udplantes senere (prikles).

Udplante: Når de forkultiverede planter plantes ud i havens bede.

Nu er du blevet lidt klogere på køkkenhavens lingo. Vil du gerne printe ordbogen og have den hængende, så kan du gøre det her: 

Hent ordbogen