Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Vejledning til tørring af blomster

Når abstinenserne efter blomster af egen avl melder sig i vintermørket, er en rig samling tørrede blomster god medicin. Blomsterne skal tørres, mens skærehaven er i topform, men nydes, når den ligger brak.

De bedst egnede

Når du begynder at tørre blomster, viser det sig hurtigt, at der er forbløffende mange, der egner sig til formålet, så det er i virkeligheden bare at prøve sig frem. De bedste er dem, der ser lidt tørre ud i forvejen med kæmpeevighedsblomst, Helichrysum bracteatum, med knitrende papir­agtige blomster som et oplagt eksempel.

Jo mindre vand, en plante og blomst indeholder, jo mindre skal tørres væk, og jo mere bevarer blomsten sit udseende. De tørrede blomsters farve falmer under processen, så du får mest farverigdom, når du går efter blomster med kraftige farver.

Det er en god ide at supplere beholdningen af tørrede blomster med flotte frøstande og aks af græsser fra såvel haven som grøftekanten. De er guld værd, når der siden skal frembringes dekorationer.

Ganske som når du høster blomster til friske buketter, er det optimalt at høste blomster til tørring først på dagen efter en tør nat. Der skal helst ikke være dug på bladene, men saftspændingen i stænglerne må gerne være i top, så blomsternes spændstighed er så god som overhovedet muligt.

Generelt er det bedst at gå efter blomster, der lige er begyndt at åbne sig. De folder sig gerne ud, når de bliver tørret, mens blomster, der kun er i knop, ikke kommer videre, når vandforsyningen kappes. Omvendt kan fuldt udsprungne blomster fortsætte deres ældning, og det pynter ikke i buketten.

Når planterne i skærehaven vokser og forgrener sig, udvikler de stilke i mange forskellige længder. Betragt det som en fordel, og lad være med at prøve at ensrette de høstede stilke ved at korte dem af. Du ved jo ikke, hvad de skal bruges til endnu, så du kan sagtens få brug for stilke med forskellig længde.

Find et tørt og mørkt sted

Tørring af blomster kræver et tørt og mørkt sted, hvor stilkene kan hænge med hovederne nedad. Blomsterne er selvfølgelig også dekorative, mens de hænger til tørre, men jo mere lys, de får, jo hurtigere falmer farverne. Det er værd at tænke på.

Når du høster blomster til tørring, efterhånden som de springer ud, kan du samle dem i små bundter, gerne med forskellige stilklængder, så blomsterne ikke trykker hinanden under tørringen. Meget store bundter, gør det svært for blomsterne at tørre, og du risikerer, at de rådner i stedet.

Fjern bladene, før du samler bundterne med snor, de forsinker tørreprocessen og er alligevel ikke til noget senere. Hæng bundterne op, så der er luft imellem dem. Det er en god ide at gå dem efter i sømmene efter en uges tid, for stænglerne skrumper jo i takt med, at de tørrer, så det bliver nødvendigt at stramme dem, så blomsterne ikke falder ud.

Når blomsterne efter nogle uger rasler ved berøring, er de tørre og klar til brug, men det er nemmest at langtidsopbevare dem i tørrestativet, hvis der er plads. Når de er tørre, kan de hænge lidt tættere, så der bliver plads til at tørre endnu flere bundter.

Tør en hel buket

Du kan ikke binde buketter af tørrede blomster på samme måde som af friske. De er simpelthen for skøre og knækker nemt. Til gengæld kan du sagtens binde buketter af blomster, der egner sig til tørring, mens de endnu er friske, og så tørre hele molevitten.

Bind buketten, som du plejer, men idet du husker på, at stilkene skrumper under tørringen. Derfor skal du typisk bruge lidt flere stilke end normalt, hvis ikke slutresultatet skal se slunkent ud. Du skal dog ikke binde alt for store buketter til tørring på denne måde, da de risikerer at rådne i midten.

Husk at stramme snoren undervejs, men fjern den gerne, når den præfabrikerede buket sættes i vasen. Det giver det mest naturlige udseende.