Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Fire ideer til blomstrende forårsglæde

I marts er det tid til at fejre foråret - også selv om vejrudsigten skulle være lidt tvivlsom.

Marts er den første officielle forårsmåned, men endnu er der ikke mange blomster og farver udenfor. Heldigvis kan du lynhurtigt skabe liv og farveglæde på terrassen eller altanen med potter, krukker og altankasser fyldt med forårsblomstrende løg. 

Her får du fire inspirerende ideer og fem gode råd fra Løgdriverklubben Danmark:

Idé 1: En slags løg i hver skål

Fade, skåle eller lave krukker, der matcher hinanden, giver et flot indtryk.

Foto: iBulb

Her har hver skål fået én slags løg, enten krokus eller skilla, mens der i metalkassen vokser vibeæg. Blomsterne er med overlæg sat så højt, at løgene er synlige.

Idé 2: Sæt fut i forårshumøret

Ud over de traditionelle krukker og potter er sjovt at bruge alternative beholdere til at plante i, så som gamle spande, kasser, baljer og lignende. Her er en ganske almindelig sort spand brugt som plantebeholder.

Foto: iBulb

En blanding af narcisser, perlehyacinter, tulipaner og hyacinter i glade farver er plantet side om side i lidt tilfældig orden. Særlig fint bliver det, hvis du supplerer med sjove ting og sager fra dine gemmer og/eller loppemarkedsfund. På den måde kan du skabe opstillinger med din egen, helt personlige stemning.

Idé 3: Udsigt til forår

Lige udenfor stuevinduet kan du anbringe en samling af forskellige potter med forårsløg.

Foto: Nina Ewald

Her er det vibeæg, tulipaner og perlehyacinter. Potterne er kommet vejrs på et havebord, så der er god udsigt til dem inde fra huset.

Idé 4: Som perler i en kurv

I en kurv på væggen er der plantet perlehyacinter, som lyser op med deres små, blå blomster. 

Foto: iBulb

Kurven er først foret med mos, og derpå er der lagt plast i, så jorden ikke falder ud. Husk drænhuller! Efeuranker er stukket fast her og der, og til sidst er perlehyacinterne plantet.

Vælg blomster, der tåler vintervejr

Selvom der er dømt forår, og klimaet er blevet mildere, kan det ikke udelukkes, at der kommer både sne og frost. Derfor er det en bedst at bruge robuste løgblomster, der kan tåle vinterligt vejr. Heldigvis er der mange forårsblomstrende løg, som kan tåle at stå ude allerede nu. 

De løgblomster, som vi er vant til at se i havernes bede i det tidlige forår, er også dem, der klarer sig bedst i krukker om foråret: Vintergækker, krokus, hyacinter, skilla, vibeæg, forskellige narcisser og tidlige tulipaner. 

Du kan supplere løgblomsterne med fx hornvioler, primula og juleroser, som ligeledes tåler at stå ude i kulden. Du kan også stikke stedsegrønne grene ned imellem – det ser både smukt ud og isolerer.

Sådan planter du

Du kan tilpasse planterne til dybden af (altan)kassen på to måder:

  • Enten kan du fylde altankassen med jord, tage løgene ud af deres potter og plante dem i den rigtige dybde.
  • Eller du kan helt enkelt placere potterne med løg direkte ovenpå et passende lag jord, og derefter fylde efter med jord, så du skjuler potterne. Det gør det nemt senere at udskifte løgblomsterne med sommerblomster. 

Her er der sat tulipaner og hyacinter, som tilsammen giver en lang blomstringstid. Foto: iBulb

Fire gode råd

1) Når du køber løgblomster til haven og altanen, så vælg helst dem, der kun er i knop og ikke dem, der er fuldt udsprungne. Så får du glæde af blomsterne i meget længere tid. ​

2) Når du kommer hjem, så tag gerne løgene ud af de små plastpotter og plant dem sammen i større krukker, kasser og lignende. Brug god, fugtig krukkemuld. Både krukker og jord virker isolerende på løgene.

3) Husk, at der skal være drænhuller i bunden af beholderne, så planterne ikke drukner, når det regner. Alternativt kan du i stedet for fylde dem en tredjedel op med lecasten og stille dem ind under halvtag, hvis der er udsigt til kraftig regn – eller sne og frost.

4) I den koldeste tid klarer planterne sig bedst på et lunt sted, frem for at stå helt ubeskyttet ude under åben himmel. Sæt dem nær husmuren, på en overdækket terrasse, i vindfanget eller på altanen. På den måde får du også blomsterne tæt på, så du kan nyde synet af dem inde fra huset.