Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

5 yndige anemoner

Forår, fuglefløjt og yndige anemoner. Her får du fem smukke forårsblomstrende anemoner.

Blå anemone. Foto: Istock/Crossbrain66

Blå anemone. Foto: Istock/Crossbrain66

Mon ikke de fleste er glade for at se de første anemoner bryde frem i skovbunden og forvandle den til et fantastisk, hvidt tæppe? Skulle du ønske dig en forårsblomstrende bund af anemoner i din have, så kan det sagtens lade sig gøre med lidt omtanke.

De bedste udplantningssteder for anemoner i haven er i kanten af buskadser eller under træer, hvor jorden minder om skovbund. Alternativt kan du vælge kanten af et surbundsbed.

Du skal lade være med at tage ud i skoven og grave planter op. Der skal de bare nydes. Tag i stedet i planteskolen eller havecentret, hvor du kan købe mange forskellige anemoner.

Planter du dem korrekt, er der rig mulighed for, at de breder sig i din have.

Anemonen er en del af ranunkelfamilien. De fleste trives bedst på en humusrig eller kalkholdig jord, eller med andre ord en skovlignende jordbund. Desuden foretrækker de fleste anemonearter delvis skygge til fuld sol.

1. Hvid anemone

Den hvide anemone, Anemone nemorosa, er den mest almindelige anemone herhjemme, og den trives bl.a. i bøgeskovene. Den ikke altid helt hvid og findes ofte med et næsten helt lilla skær. Hvid anemone spreder sig effektivt med sine underjordiske stængler, og kan danne hele tæpper som vi kender det fra skovene. Frøene spredes myrer, men det er langt fra en lige så effektiv spredningsmetode. 

Der findes flere dyrkningsværdige sorter af hvid anemone, fx de fyldte 'Bracteata Plena' og 'Vestal' og den lyslilla 'Robinsoniana'. 

2. Gul anemone

Gul anemone, Anemone ranunculoides, vokser også i den danske natur og ses ofte i klynger sammen med hvide anemoner. Dog er det slet ikke lige så almindelig som den hvide. Den gule anemone foretrækker som regel en lidt mere fed jordbund end hvid anemone. Hvor hvide og og gule anemoner vokser sammen, finder man ofte også svovlgul anemone, Anemone x lipsiensis, som er en krydsning mellem hvid og gul anemone. Blomsterne er lysegule.   

3. Blå anemone

Den blå anemone, Hepatica nobilis, trives for det meste i skov og krat på kalkholdige lerjorde. Den vokser primært på Bornholm, Lolland, Falster og møn og er relativt sjælden i resten af landet. Til forskel fra fra den hvide og gule anemone, der danner sammenhængende kolonier, vokser den i små separate tuer.

Planten er kendetegnet ved sine meget kraftig blå blomster med hvide støvknapper, og der findes også flere sorter af blå anemone, som for nogen er samlerobjekter. I haven trives den i let skygge til fuld sol.

4. Ungarsk anemone

Ungarsk anemone, Hepatica transsilvanica, forveksles ofte med den danske blå anemone, men den har store blå blomster og mere rundtakkede blade end den danske. Den er indført som prydplante, men har få steder i landet spredt sig i naturen. Den trives på en muldet lerjord i halvskygge.

5. Balkananemone

Balkan anemone, Anemone blanda, kommer, som navnet antyder, fra sydligere himmelstrøg, men den klarer sig fint på vores breddegrader, og har også spredt sig i naturen hist og her. Balkananemone er oftest blå, men findes også i både hvid og rosa. Blomsten er væsentligt større end vores hjemmehørende anemoner og springer ud nogle uger tidligere. Den trives i let skygge til fuld sol.