Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Kærmindesøster

Kærmindesøster er en af de få stauder, der blomstrer allerede fra april og lyser op med sine små blå eller hvide blomster og er et sikkert tegn på, at foråret er kommet.

Kærmindesøster, Brunnera macrophylla. Foto: Istock/Gardendata

Kærmindesøster, Brunnera macrophylla. Foto: Istock/Gardendata

Kærmindesøster, Brunnera macrophylla 'Jack Frost'. Foto: Wikimedia

Kærmindesøster, Brunnera macrophylla 'Jack Frost'. Foto: Wikimedia

Kærmindesøster, Brunnera macrophylla ‘Betty Bowring’. Foto: Flickr

Kærmindesøster, Brunnera macrophylla 'Betty Bowring'. Foto: Flickr

Dansk/botanisk navn: Kærmindesøster, Brunnera macrophylla

Familie: Rubladfamilien, Boraginaceae

Hjemsted: Sibirien og Kaukasus

Kort om planten

Kærmindesøster er en staude der danner en tæt pude på ca. 30 cm i højden. Det gør planten til en velegnet bunddækkeplante, da de står tilbage efter blomstringen og dækker jorden i hele vækstsæsonen og forbliver grønne indtil vinteren. Under blomstring er planten ca. 50 cm høj. Frugten er en lille nød, der har et fedtholdigt vedhæng, som tiltrækker myrer, der dermed bidrager til spredning af frøene.       Kærmindesøster har fået sit danske navn, fordi blomsterne minder meget om blomsterne i en anden slægten, kærminde, Omphalodes. I øvrigt minder blomsterne også meget om forglemmigej.   Dyrkningsværdige sorter: 'Jack Frost' - Hvidmarmorerede blade, blå blomster, ca. 40 cm. 'Betty Bowing' - Grønne blade, hvide blomster. ca. 40 cm. 'Hadspen Cream' - Gulrandede blade, blå blomster, ca. 40 cm. 'Jack of Diamonds' - Store hvidmarmorerede blade, blå blomster, ca. 50 cm. 'Alexanders Great' - Den største sort. Hvidmarmorerede blade, blå blomster, 50-80 cm.

Pasning & pleje

Hvert forår klippes visne blade og stængler ned. Der kan evt. tilføres kompost omkring planten. Undgå placering i fuld sol, da det kan svide bladene. Formering kan ske ved deling forår eller efterår eller ved såning i foråret. Den kan også formeres ved rodstiklinger. Selvsåning forekommer, hvor den trives.

Gode plantepartnere

Kærmindesøster er et smukt indslag mellem mange andre forårsblomster og buske. Det er en god skovbundsstaude, der harmonerer flot sammen med narcisser, tulipaner og mange af de andre tidlige stauder som for eksempel løjtnantshjerte og skovstorkenæb. Desuden kan de hjerteformede blade danne en smuk og varieret grøn flade, hvis den plantes sammen med nogle af de lave typer af bregner.