Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Sådan deler du nemt lammeøre og andre stauder

Efterår og forår er gode tidspunkter at dele stauder. Her er planterne ikke i fuldgang med væksten og jorden er fugtigere end den er midt på sommeren. Vi viser dig, hvordan du nemt kan dele lammeøre og andre stauder

Princippet i deling er ens for mange stauder. Man skal sørge for at dele, så hver ny småplante har en del af hovedroden og en masse smårødder, så de har noget rod at fortsætte væksten på.

Man kan dele stauderne i mange små, som tager tid at få i gang igen eller man kan dele i større klumper, med meget rod, som vil have lettere ved at vokse videre efter delingen. Det er vigtigt at rod og top passer sammen i forhold til hinanden og ofte er det en god idé at skære toppen halvt eller ¾ tilbage. Så de delte rødder ikke skal trække vand op til hele toppen. 

Delingen kan foregå ved at grave klumpen af stauder op, som det ses i videoen, eller ved at skære rødderne over og dele dem mens moderplanten står i jorden og efterfølgende kun grave småplanterne op.

I videoen herunder viser Marlene, vores havefaglige rådgiver, hvordan du nemt og hurtigt kan dele lammeøre med en Dewit planteske med sav >som er anbefalelsesværdig til deling af stauder. 

Sådan deler du lammeøre

Køb Dewit planteske med sav

I videoen bruger Marlene Dewit planteske med sav - et godt redskab til at dele stauder. Køb den her >

Deling af stauder:

1: Udvælg småplanten, som skal skilles fra moderplanten. Sørg for der er mange smårødder med den nye plante

2: Skær hovedroden over og adskil den nye plante fra moderplanten ved at trække planterne fra hinanden. Her er det vigtigt at være skånsom ved de nye smårødder

3: Er toppen større end roden skal den skæres tilbage.

4: Plant de nye småplanter og vand dem og moderplanten godt. Vær opmærksom på de ikke mangler vand med de etablerer sig i jorden.

Stauder som kan deles, har en moderplante, hvorfra der vokser nye småplanter. Er det ikke tydeligt at der er en forgrening af småplanter og er hovedroden på stauden central og ikke forgrenet fx som ved pælerod og rosetter, skal stauden ikke deles, her kan der evt. tages stiklinger i stedet.

Nogle stauder har godt af at blive delt med jævne mellemrum. Det kan være stauder som Solbrud, Helenium og bispehue, Epimedium samt montbretia, Crocosmia der er kendt for at vokse væk fra moderplanten, som til sidst visner og dør. Stauder som disse kan med fordel deles hvert 3.- 4. år

Dewit planteske