Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Støt stauderne

Ikke alle stauder er lige gode til at stå selv, og egentlig er det så nemt at gøre noget ved.

Stativ til stauder lavet af bambus. Foto: Marian Haugaard Steffensen

Stativ til stauder lavet af bambus. Foto: Marian Haugaard Steffensen

Når ærenprisen i sensommeren ligger hen ad fliserne med lange, sjaskede skud og skønne blå blomster for enden, er det for sent at gøre noget ved problemet.

Nogle høje stauder har svært ved at holde sig selv oprejst gennem hele sæsonen, og har du nogle af disse, der blomstrer i sensommeren, kan du sætte diskrete opbindinger ved planterne. Så kan du nyde, at de slet ikke ser opbundne ud, når de blomstrer.

Står stauden i en let, tør jord, kræver den ikke så meget opbinding, som hvis den står i god, næringsholdig og fugtighedsbevarende jord. Hvorfor så ikke det? Jo, den tørre jord giver ikke lige så meget til planten (den er nærig med vand og næringsstoffer) og begrænser derfor plantens muligheder for at skyde meget i vejret - altså en ærenpris, der står i let, tør jord bliver ikke så høj som en ærenpris, der står i næringsholdig og fugtighedsbevarende jord. Derudover: står en staude lyst, bliver stænglerne stærkere, end hvis den står lidt for mørkt, for i skygge vil planten strække sig efter lyset. 

En naturlig løsning

Der findes flere forskellige muligheder for opbinding af stauderne med naturens materialer.

Friske, velforgrenede grene fra træer og hegn er en naturlig løsning, der samtidig er meget dekorativ.

Bøgegrene, som er skåret i efteråret og har ligget ude vinteren over, er meget velegnede, fordi de er bøjelige, velforgrenede og ikke får blade. Andre træer og buske, fx birk, er også en mulighed.

På denne måde får man en bedre fordeling af staudens stængler, så de ikke klumper sammen i den ene side og trykker sig selv i mod jorden. 

Sådan gør du:

  1. Stik bøjelige grene ned i jorden på hver side af planten, så der bliver dannet en kuppel af grene.
     
  2. Sæt det antal grene i jorden, der skal til for at danne et solidt netværk, som er stabilt nok til at bære skuddenes vækst og blomsternes tyngde. Kuplen af grene skal sættes omkring planten, før den er udvokset.
     
  3. Kuplens top skal være lige dér, hvor skuddene er nået til. Planten vil strække sig op igennem kuplen, og det nederste af stilkene får nu støtte. Det giver en smuk, fast form på plantens nederste del, mens den øverste del blomstrer i oprejst tilstand.

Når stauden er vokset op gennem kuplen, vil den oftest skjule den helt. Er det store, fyldige planter som fx store blokke af pæoner, kan det være nødvendigt at binde snore mellem de enkelte grene for at holde kuplen sammen.