Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Projekt: Intelligent brug af regnvand

Haveselskabets ”Intelligent brug af regnvand” var et 4-årigt udviklingsprojekt fra 2012-2015, som blev støttet af Villum Fonden med 9,8 millioner kroner. Projektet er afsluttet.

Et samarbejde mellem haveejere, kommuner og forsyningsselskaber

Samarbejdet skal sikre, at de enorme investeringer, vi som samfund, kommune og borger lægger i klimatilpasning, skaber gode sammenhængende løsninger og merværdi.

”Intelligent brug af regnvand” skal indsamle erfaringer, der gør det muligt at give haveejere, forsyningsselskaber, kommuner og stat konkrete opskrifter på, hvordan vi kan nedsætte risikoen for oversvømmelser og gøre regnvand til en ressource i haver og på offentlige arealer.

Projektet er udviklet og gennemføres i et tæt samarbejde med rådgivervirksomheden NIRAS samt en række forsyningsselskaber og kommuner, bl.a. i et demonstrationsområde i Middelfart.

Projektet skal

1. Vurdere organisatoriske og juridiske barrierer hos kommune, forsyning og haveejere, der kan stå i vejen for etablering af intelligente regnvandsløsninger. Projektet har i den forbindelse udgivet det professionelle klimaværktøj  ’Borgere i klimatilpasning’

 

2. Skabe privat ejerskab til håndtering af regnvand gennem en tæt borgerinddragelse, hvor haveejerne bliver en del af løsningen, i samarbejde med kommune og forsyning. Projektet har sammen med NIRAS udviklet en værdibaseret borgerproces ’ditRegnvand’ som er testet og gennemført i bl.a. Aarhus og Middelfart.

 

3. Gennemføre 1:1 pilotprojekter i demonstrationskommuner, hvor løsningen både involverer private haver og offentlige arealer. Demonstrationsprojektet ’Syv regnhaver og en å’ blev realiseret i efteråret 2013. 

 

4. Gennemføre den landsdækkende kampagne, ’ditRegnvand’ der gør haveejerne opmærksom på, hvilke muligheder der findes, og hvad der bedst betaler sig. Kampagnen omfatter TV-spots, artikler og annoncer i landsdækkende medier samt udgivelsen af temamagasinet ’ditRegnvand’.

 

5. Afholde en landsdækkende dialog- og oplysningskampagne med landets kommuner og forsyningsselskaber. Projektet har afholdt workshops, seminar og temadage med bl.a. Kommunernes Landsforening, Naturstyrelsen, netværket VandiByer og universiteter. Projektet har holdt mere end 50 inviterede oplæg for kommuner og forsyninger, rettet mod det offentlige, de professionelle og borgerne.

 

6. Udarbejde nationale anbefalinger for intelligent brug af regnvand. Projektet har startet Klimalaboratoriet som offentliggør anbefalinger i foråret 2015.

 

7. Producere programmer på TV. Danmarks Radio lavede optagelse fra borgerworkshop i Middelfart og der er også lavet optagelser fra hele etableringen af regnhaverne i Middelfart. Der arbejdes på programmer til visning i foråret 2015. 

Læs mere
Læs temahæftet her

 

Baggrund: Klimaet ændrer sig og det giver udfordringer

Danmark er et frodigt land. Der er vand overalt og uanset hvor i landet du bor, så har du kun få kilometer til sø, fjord eller hav.

Vi har de seneste 50 år bygget villabyer med hus og have til brug, nytte og pryd og det har 1,4 millioner haveejere daglig fornøjelse af. Mosen er drænet, vandløbet og grøften er lagt i rør og regnvandet ledes væk i kloak. Men når klimaet ændrer sig med voldsomme skybrud, er der ikke længere plads i rør og kloakker, og så får vi oversvømmelser på vejene og ikke mindst i husene.

Vi kommer som borgere og som samfund til at bruge rigtig mange penge på at håndtere regnvand. Vi har i Danmark 55.000 kilometer kloak, så regningen for klimatilpasningen bliver ikke kun sendt til de skybruds ramte - den bliver sendt til os alle. Skal de mange penge virkelig bare hældes i nye kloakker sammen med regnvandet? 

Hvor andre kun taler om regnvand som et problem, der skal i kloakken, finder Haveselskabets projekt ’ditRegnvand’ løsninger, som både leder vandet fra kraftige skybrud væk og beholder hverdagsregn som en ressource.

Danmark er et frodigt land, fordi vi har meget vand. Regn er kun en plage, når vandet ender de forkerte steder. Skybrud viser blot den ene side af klimaforandringerne. Den anden side er længere perioder med kraftigere tørke. Det udfordrer både frodigheden i haven og dyr og planter på den anden side af hækken.

Derfor skal den halve million liter vand, som årligt falder på en almindelig parcelhusgrund, ikke bare i kloakken. Det er ikke spildevand, men en uvurderlig ressource.