Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Frodigt regnbed i baghaven

Jette og Jørgen Badstue går forrest, når det gælder regnvandsløsninger i haven. De har anlagt et frodigt regnbed i deres have.

Morgenstjernestar, iris, duehoved, kattehale, dagliljer og engnellikerod er bare nogle af de mange planter og blomster, der står i Jørgen og Jette Badstues regnbed. Bedet blev anlagt sidste efterår, så planterne er først ved at komme godt i gang. Når planterne er vokset ordentligt til, vil bedet stå i fuldt flor en stor del af sommeren.

Jette og Jørgen er med i et projekt, som er igangsat af Brøndby Kloakforsyning, Brøndby Kommune og beboerne på parcelhusvejen Lindevang i Brøndby Strand. Landskabsarkitekt Ann Lilja, som på daværende tidpunkt var ansat i Haveselskabet, har været havefaglig rådgiver på projektet.

Et ellipseformet bed

Jette og Jørgens regnbed er tegnet af landskabsarkitekt Ann Lilja fra Haveselskabet i samarbejde med landskabsarkitekt Lærke Kit Nielsen. Det er anlagt som en markant oval, der ligger som en forsænkning i haven, hvor der før var græsplæne.

”Vi har altid haft en stor græsplæne, som var fin, da børnene var små, så der var god plads til at spille fodbold, til gyngestativ og sandkasse. Men nu hvor de er flyttet hjemmefra, har vi i nogen tid luret på, at vi gerne ville have noget andet end bare græs,” fortæller Jørgen Badstue.

Bedet kan rumme det regnvand, der falder på husets tag, så kloakken ikke bliver overbelastet. Husets tagrende er blevet bøjet forneden, så regnvandet kan finde vej ned i den lyse betonrende og frem til bedet. Her siver det langsomt ned i jorden, hvor det over tid bliver til nyt grundvand.

Planter der tåler regn og tørke

Det kræver særlige planter at stå i et regnbed. De skal kunne tåle at stå i vand nogle døgn, når det regner meget, og samtidig tåle længere tørkeperioder, når det ikke regner.

I bedet her står blandt andre den markante græs morgenstjernestar, der har en karakteristisk stjerneformet top, og hamphjortetrøst, der danner højde midt i bedet, og som sammen med duehoved og kattehale danner en violet skala i sensommeren. Som bund i bedet er både storkenæb, løvefod og engnellikerod, og som markante lyse farveklatter spreder den gule daglilje sine blomster ud i løbet af sommeren.

Den første sæson efter anlæggelsen af regnbedet er det vigtigt at luge for at give stauderne mulighed for at etablere sig. Alle stauder og græsser skal klippes ned i foråret, når frosten er af jorden.  

Regnbedets størrelse

Selve forsænkningen i regnbedet er mellem 20 og 30 cm med skrå sider, så planterne også kan gro der. Under bedet er der et drænlag på ca. 50 cm, hvor jord er blandet med grus, så vandet ledes væk fra planterne. På toppen blev der lagt et tyndt lag muld, inden planterne blev plantet.

Anlægger man et regnbed i leret jord, er det nødvendigt at bearbejde jorden først. Ellers kan vandet ikke sive ned, og planterne kommer til at stå og soppe for længe ad gangen. Der skal blandes cirka 50 procent grus i jorden under bedet, hvis den er leret. 

Regnbedets planter

1. Hamphjortetrøst, Eupatorium cannabinum
2. Sibirisk iris, Iris sibirica
3. Almindelig duehoved, Chelone obliqua
4. Almindelig kattehale, Lythrum salicaria
5. Citrongul daglilje, Hemerocallis citrina
6. Morgenstjernestar, Carex grayi
7. Engnellikerod, Geum rivale
8. Almindelig star, Carex nigra
9. Blågrøn star, Carex flacca
10. Lodden løvefod, Alchemilla mollis
11. Skovstorkenæb, Geranium sylvaticum
12. Sten lagt ved indløbene, så jorden ikke skylles væk.

Læs mere