Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Regnvenlig belægning

Terrasse, indkørsel og gangstier – belægninger findes der i stort set alle haver. Hvis de anlægges så regnvandet har mulighed for at trænge igennem i stedet for at løbe af på overfladen, mindskes den mængde vand, der løber i kloakken.

En vandgennemtrængelig belægning giver regnvandet mulighed for at sive ned i jorden og indgå i sit naturlige kredsløb, i stedet for at løbe ud på vejen og videre til kloakken, hvor det giver risiko for oversvømmelse. Belægningen kan fx være grus, græsarmering eller fliser med brede fuger. I denne artikel får du tips og ideer til, hvordan du anlægger regn venlige belægninger.

Drop stabilgruset

Det er almindeligt at bruge stabilgrus som bærelag under belægninger, men det er ikke velegnet til en vandgennemtrængelig belægning, da vandet ikke kan trænge igennem. I stedet for stabilgrus kan du lægge en makadam-opbygning, der består af store skærver, som fyldes ud med grus. Der findes også færdigblandede alternativer til stabilgrus, som prismæssigt ligger på samme niveau som stabilgrus, men har den fordel, at de lader vandet passere ned til grundvandet gennem de nedre jordlag.

Stabilgrus har gode egenskaber med hensyn til frostsikkerhed og stabilitet, som især er vigtige på svært trafikerede veje. I en indkørsel, som ikke belastes nær så hårdt, kan andre typer af bærelag fint bruges uden at give problemer.

Til slut i artiklen, kan du læse, hvordan du opbygger et bærelag af makadam.

Et spor til bilens hjul

Græsarmering

Græsarmeringssten er velegnede til indkørsler. Græsset i armeringsstenenes hulrum giver belægningen et grønt og frodigt udtryk, og stenene er lige så stabile som almindelige betonsten og tåler, at en bil kører på dem. Ud over at nedsive vand giver græsarmering mulighed for at få lidt havestemning tilbage i forhaven. 

 Under en carport kan det være svært at få græs til at gro. Her kan græsarmeringssten i stedet fyldes med grus, eller du kan vælge at lave en anden belægning under selve overdækningen.

Grus og perlesten

Grus, skærver og perlesten er andre gode eksempler på vandgennemtrængelige belægninger. Hvis du lægger dem ovenpå et bærelag af makadam, er det en god ide at lægge en fiberdug imellem de to lag. Så undgår du at de små grus partikler/sten med tiden synker ned i makadam-laget. 

Vandgennemtrængelige fliser og klinker

Fliser og klinker er ofte lavet, så de er uigennemtrængelige for vand. Det gør dem mere frostsikre og mindre glatte, men mindre egnede til en regnvenlig belægning. Der er dog begyndt at komme fliser og klinker på markedet som kombinerer hensynet til frostsikkerhed med vandgennemtrængelighed. 

Brede fuger mellem fliserne

En belægning af almindelige betonfliser, klinker eller natursten kan gøres mere vandgennemtrængelig, hvis afstanden mellem dem øges, så fugerne bliver bredere.  

Endelig kan du udså færdigblandede frøblandinger af fugefrø med blandt andre den lille, mosagtige plante firling, almindelig tusindfryd og forskellige arter af timian.

Sådan anlægger du en belægning med bærelag af makadam

  1. Grav ca. 40 cm jord af. Løsne underjorden, hvis den er meget leret.
  2. Fyld op med singels eller skærver, str. 32-64 mm.
  3. Fyld grus eller små skærver ned mellem stenene, og komprimér med vibrator eller tromle.
  4. Læg en vandgennemtrængelig fiberdug ud over arealet.
  5. Udlæg et afretningslag på ca. 3-5 cm af vasket grus eller skærver, str. 1-4 mm.
  6. Afslut med belægning, fx grus, græsarmeringssten eller fliser med brede fuger imellem.
  7. Fej eller vask grus ned i eventuelle fuger. 
  8. Når du anlægger terrasse eller gangstier, kan du nøjes med en samlet opbygning på 15-20 cm.
Læs mere