Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Snaps med fennikel fra haven

Du kan bruge både blomster og skærme med frø fra fennikel til en dejlig snaps med mild lakridssmag.

Fennikel er både smuk og smagfuld. Den smager og dufter af lakrids og anis, og som grøntsag på middagsbordet klæder den i særdeleshed salater, fisk og fjerkræ. Fennikel kender vi både som grønsagen knoldfennikel og som en krydderurt, hvor det er blade og frø, vi bruger.

Fennikel er - lidt ligesom rosenkål - en grøntsag/krydderurt, der deler vandene. Enten hader man den, ellers elsker man den. 

Fennikel, Foeniculum vulgare, er i familie med blandt andet dild, koriander og persille og har store, gule blomsterskærme og dild-lignende blade.

Flere slags fennikel

Der er i hovedoverskrifter 4 slags fennikel.

Knoldfennikel, Foeniculum vulgare var. azoricum

Knoldfennikel er den, vi dyrker som grønsagen, hvor det er de opsvulmede bladskeder, der danner en knoldlignende vækst.

Vi dyrker den som en etårig plante, men på milde vintre kan den godt overleve i køkkenhaven. Dog vil den året efter koncentrere sin energi om at sætte blomst og ikke den velsmagende knold. Knoldfennikel bliver ca. 60 cm høj, dog højere hvis den går i stok. 

Bladfennikel, Foeniculum vulgare var. dulce

Bladfennikel kaldes også for grøn fennikel eller sød fennikel. Bladfennikel dyrkes for bladenes og frøenes skyld, men stænglerne kan også spises. Planten er som regel flerårig og kan blive op til 1,8 m høj, når den blomstrer midt på sommeren. Bladene er mest velsmagende, når de skyder frem i forår og igen i sensommeren efter endt blomstring.

Bronzefennikel, Foeniculum vulgare var. ‘Rubrum’

Bronzefennikel er oftest flerårig og kan blive op til 2 m høj. Planten har et smukt bronzefarvet løv og dyrkes som krydderurt ligesom bladfennikel. Ofte ser man den også brugt i staudebedet, hvor den løfter sine mørke filigran-agtige blade og gule blomster over de andre planter. Smagen af bronzefennikel er lidt anderledes end bladfennikel. 

Krydderfennikel, Foeniculum vulgare subsp. piperitum

Krydderfennikel kaldes på bl.a. tysk, engelsk og svensk også for peberfennikel, og så har vi dækket, hvilken smagsnuance dén har i forhold til de ovennævnte.

Hvis du ikke vil have fennikel i hele haven, så husk at fjerne frøstandene, inden de smider frøene - for de spirer meget villigt i tusindvis alle steder!

Skærmene, både i blomst og med frø, er utrolig dekorative i buketter, så fennikel kan også sagtens vokse i skærehaven.

Og nu kommer vi endelig til det, hele artiklen startede med, nemlig fennikelsnaps.

Opskrift på snaps med fennikelskærme eller -blomster

  1. Klip skærmene af din fennikel og fjern insekter fra skærmene.
  2. Læg 4-6 fennikelskærme i et sylteglas. Du kan bruge skærmene i alle stadier, både før blomsterne springer ud, i fuld blomst og med frø.
  3. Hæld 1 flaske vodka over.
  4. Lad snapsen trække i cirka 4 uger.
  5. Fjern skærmene.
  6. Nyd snapsen til frokostbordet - ikke mindst til fiskeretter.