Sådan får du røde pigeoner
De små delikate æbler hører julen til. Men den intense røde farve kommer ikke af sig selv. Læs her hvordan du får røde pigeonæbler.
'Pigeon' er en meget gammel æblesort, der muligvis stammer fra Normandiet. Det er et lille rødt æble med helt hvidt frugtkød, der er saftigt og har en karakteristisk smag. Den røde farve dukker først op når Pigeonerne, som også kaldes juleæbler, efter høst lægges på jorden. De vendes jævnligt, så solen kan farve dem.
'Pigeon'-æbler er ikke en særlig udbredt æblesort i privathaverne længere. Men heldigvis er der i ældre haver stadig træer, der bærer rigtig godt. Hvis man lægger æblerne i kasser, forbliver de gul- og rødstribede, som da de sad på træet.
Æblerne skal solbade for at blive helt færdige. Solens varme udvikler det røde farvestof i skrællen, og smagen udvikles tilsvarende, så de bliver spiseklare.