Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Så ærter i december

Der er et par sorter af ærter, 𝘗𝘪𝘴𝘶𝘮 𝘴𝘢𝘵𝘪𝘷𝘶𝘮, du kan så i december, og som klarer sig fint gennem den danske vinter. Gevinsten er tidlige ærter og en jord, der ikke står bar i vinterhalvåret.

'Winterkefe'

'Winterkefe' er et tysk navn og betyder vinter-sukkerært. Det er bedst at spise ærterne som unge sukkerærter, da de med alderen bliver lidt bitre/beske.

At så ærter, Pisum sativum, i køkkenhaven en klam decemberdag virker stik imod god havepraksis. Ikke desto mindre kan den særlige sort af sukkerært, 'Winterkefe', sås i november eller december og overvintre.

Du kan så, så længe jorden ikke er bundfrossen. Gevinsten er, at du kan få tidlige sukkerærter, der kan plukkes allerede fra sidst i maj og 1-2 måneder frem.

Planten overvintrer som små spirer, og når varmen og solen kommer i foråret, begynder planterne for alvor at vokse, og de når relativt hurtigt over 2 meters højde og får smukke rødviolette blomster på størrelse med lathyrusblomster.

Sneglene elsker den

'Winterkefe' er noget af det første grønne, der kommer op, så når sneglene vågner om foråret, er der ikke så meget andet for dem at spise. Derfor kan det være svært at holde sneglene fra planten i foråret. Du kan prøve dig frem med forskellige typer af rør omkring spirerne. Det kan være stykker af nedløbsrør med en kobberstrimmel omkring. Det kan holde nogle af sneglene væk.

Du kan efterhånden købe frøene mange steder. Det har tidligere været betegnet som en sjælden sort, men sådan er det heldigvis ikke længere.   

'Douce Provence'

Har du ikke mod på eller mulighed for en plante, der bliver så høj, har den lavere ærtesort 'Douce Provence' mange af de samme gode egenskaber. Den bliver kun omkring 50-60 cm høj, så den er lidt lettere at håndtere i et meget lille bed eller i altankassen.

Vinterdyrkning i drivhuset

Har du et drivhus, giver det flere muligheder for også at dyrke grøntsager om vinteren. Følgende grøntsager kan sås i december i drivhus.

  • Valsk bønne/hestebønne 'Ratio' (og mange andre sorter)
  • Spinat 'Winter Giant'
  • Romainesalat 'Little Leprechaun'
  • Sareptasennep 'Purple Frills'
Læs mere

Andre grøntsager til vintersåning

Der er selvfølgelig andre afgrøder end ærter, der kan sås om vinteren, og også hér er gevinsten, at du kan høste tidligt det kommende år.

Vintersåning af bladgrønt

Har du mod på at så flere grøntsager om vinteren, kan vi anbefale, at du kaster dig ud i små rækker af afgrøder, du i foråret kan plukke som "mikrogrønt", det vil sige i deres tidlige blad-stadie. Så dem i december og dæk med net eller fiberdug, så fugle og katte holdes fra at kradse i jorden og sprede frøene til alle sider.

Alle blade høstes små og bruges på frokostmadder eller som salatblanding.

Du kan så følgende:

  • spinat
  • dild
  • forskellige salater
  • rucola
  • radise (til tidlige radiser på fx en tidlig kartoffelmad) og
  • kål
Læs mere