Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Er din have klar til nattefrost?

Når den første frost melder sin ankomst, kan det skabe en smule travlhed rundtom i de danske haver. Læs her hvad du skal gøre inden nattefrosten rammer.

Gør haven klar til nattefrost. Undgå frost og skader i vandhane og planter.

Foto: iStock

Nogle år skal vi helt hen i december før vi oplever den første nattefrost. Andre år rammer den allerede i oktober. Man må holde øje med vejrudsigten, for det kan gå hårdt ud over havens planter, hvis frosten kommer som en overraskelse, og man ikke når at redde, hvad der skal reddes.

Krukkeplanterne skal ind

Har man eksotiske planter som oliven, citrus og nerie i krukker, og vil have glæde af dem i mange år, så skal de opbevares lyst og frostfrit om vinteren. Oliven kan med lidt held overvintre på en beskyttet plads udendørs, hvis krukken pakkes ind i vintermåtter, og vi samtidig får en mild vinter uden hård frost under -10 grader.


De første nætter med frost kommer temperaturen sjældent langt ned under frysepunktet, og har man travlt kan man til nød sætte planterne ind under et halvtag eller tagudhæng og lægge et stykke fiberdug over. En mere permanent løsning er at opbevare dem i en kold udestue eller et drivhus isoleret med bobleplast.

Har du ikke selv mulighed for at opbevare dine krukkeplanter om vinteren, findes der flere plantehoteller i landet, som tilbyder vinteropbevaring og pasning af dine krukkeplanter.

Beskyt georginerne

Georginer blomster i adskillige måneder, men når de får frost, får blomstringen en brat ende. Planterne falder sammen, og så er det tid at få knoldene gravet op og lagt til opbevaring for vinteren. Men hvis man vil strække blomstringen en smule, kan men i lægge fiberdug over georginerne de første frostnætter, hvor temperaturen kun lige kommer under frysepunktet. Under fiberdugen kan der holdes frostfrit, og dugen kan fjernes i dagtimerne. På den måde kan man ofte strække georginesæsonen nogle uger eller måske mere.  

Frostbeskyttelse i køkkenhaven

Også i køkkenhaven må man gøre klar til frost. Mange af sæsonens afgrøder er sikkert allerede høstet, men der kan være rester tilbage af diverse rodfrugter, kartofler og kål. Hvor nogle kommer fint gennem perioder med frost, er der andre der ikke tåler det mindste.

Grøntsager der ikke tåler frost

  • De fleste typer salat
  • Squash
  • Græskar
  • Kartofler
  • Løg
  • Bønner
  • Rødkål
  • Hvidkål
  • Knoldselleri
Læs mere

Vinterporrer, jordskokker, skorzonerrødder, pastinakker, rosenkål og grønkål tåler fint vinterkulden, og hvis man dækker gulerødder, knudekål og rødbeder med et godt lag blade, halm eller tang, så tåler de også at stå ude i frostvejr.

Man kan også lave en jordkule isoleret med halm eller lignende, som dækkes over med plastik, eller man kan grave grøntsagerne ned i jorden, så de ikke får frost, og dække med en vintermåtte ved hård frost.

Vandingsudstyr skal ind

Når der kommer frost, er det med at få vandslangen ind i skuret. Den kan gå i stykker hvis vandet fryser. Det samme gælder for sprinklere og slangekoblinger mv. Regnvandstønden behøver ikke blive tømt ved den første frost, men det er en god ide at gøre det inden vinter, så holdbarheden forlænges.

Skal havens sarte planter beskyttes mod frost?

Nogle af de planter, vi dyrker i haven, er sarte overfor vinterkulde. Dvs. at de helst skal vinterdækkes, for at man er sikker på, at de kommer godt gennem vinteren. Det gælder fx nogle sorter af roser, tysk poppelrose, Malva thuringiaca (syn. Lavatera thuringiaca), magellanfuchsia, Fuchsia magellanica, og stauder som fx rørblomst, Penstemon, kleopatras nål, Eremurus, og skønhedsøje, Coreopsis.

Disse behøver ikke vinterdække allerede ved den første nattefrost, men kommer vi ind i en kold periode, hvor vi får ned til –10 graders frost om natten, så er det en god ide at dække disse sarte planter med grangrene eller visne blade.