Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Gøremål i august

I august er det tid til at lave stiklinger af lavendel, høste grøntsager, gøde jordbær, klippe hæk igen, plukke løs af georginerne og beskære træerne. Her får du Haveselskabets liste over gode gøremål i haven i august.

Stikling af lavendel. Foto: Ann Malmgren

Stikling af lavendel. Foto: Ann Malmgren

Prydhaven 

Del stauderne og plant nyt: Fra slutningen af august kan du normalt begynde at dele stauder og plante nyt i haven, men hvis jorden stadig er tør pga. for lidt vand igennem sommeren, bør du udskyde nyplantninger, til dagene er blevet kortere og køligere. Vent måske helt til hen i september, hvor du kan mærke, at jorden er fugtig ned i mindst 20-25 cm dybde.

Klip lavendlerne og lav nye planter: For at holde lavendlerne tætte og fine kan du klippe dem lidt tilbage efter blomstringen. Du kan let lave stiklinger af det afklippede ved at fjerne de nederste blade og stikke stiklingerne i potter/bakker med sandblandet jord. Stil dem et lunt sted uden direkte sol og husk at holde jorden fugtig. Det er sikrest at vente med en kraftigere tilbageskæring til april, da lavendler ellers kan fryse tilbage i en kold vinter.

Lav selv flere stauder

 

Stop med at gøde roserne: Giv ikke roserne gødning efter 1. august, da de ellers vil vokse og sætte nye skud til langt ud på efteråret. De sene skud kan tage skade, når der kommer frost.

Gødskning af roser

  

Klip løs af georginerne:  Hvis georginer får sol, vand og varme, vil de blomstre hele efteråret, og du kan roligt klippe løs af de skønne blomster til buketter. Jo flere blomster, du klipper, jo flere nye blomster danner planten. Men klip først, når blomsten er fuldt udsprunget. Georgineblomster åbner sig nemlig ikke, hvis du klipper dem af i knopstadiet.

Sådan får du succes med georginer

  

Plej sommerblomsterne: Hvis du giver sommerblomsterne kærlig omsorg med vand, gødning og afpudsning af visne blomster, kan de blomstre længe endnu. Lader du dem derimod udvikle frøbælge, stopper blomstringen hurtigt.

Lad græsplænen være, hvis den er meget tør: Sommervarme og vandunderskud kan være hårdt ved plænen, så den bliver vissen og gul. Det bedste råd er at lade den være. Den bliver grøn igen, når der kommer en periode med regn.

 

Klip hækken igen: Hvis du klippede hæk i juni/juli, er den nok ved at trænge til en studsning i august. Om ikke andet så i slutningen af måneden. Klipper du hækken 2 gange om året, får du en tæt hæk, som står skarpt hele vinteren. En klippet hæk kan gøre en stor forskel på​ havens samlede udseende igennem vinterhalvåret, så det er et arbejde, der belønnes.​

Sådan klipper du din hæk

Hjælp havens dyr i meget tørt vejr: Sørg for, at der er vand til dyrene i haven i perioder med tørt vejr. Det kan enten være i form af en havedam eller fuglebade.

Sådan hjælper du havens dyreliv

 

Beskær træerne: August er en god måned til at beskære alle havens træer. Der er stadig vækst i træerne, hvilket betyder, at de bedre kan lukke sårene og holde svampesygdomme ude. Samtidig er væksten ikke så kraftig som i foråret, så der kommer ikke så voldsom genvækst efter beskæringen. Du kan sagtens beskære kirsebær, blomme og de såkaldte blødere som valnød, birk og ahorn nu.

Meget mere om beskæring af træer

 

Fjern alger fra havebassinet: Varme og rigeligt med næringsstoffer får algerne til at stortrives i havebassinet, så vandet bliver grågrønt og grumset som Limpopofloden. Det gælder om at fjerne næringsstoffer fra vandet, så algernes vækst hæmmes. Det kan du gøre ved løbende at fjerne alger og nedfaldne blade i vandoverfladen, fx med et dertil indkøbt finmasket net. Det hjælper også at have plantet krebseklo, vandrøllike og andre vandplanter, som optager næring fra vandet.

Læs mere om algebekæmpelse

 

Nyttehaven

Høst, sylt, frys og gem: Det er i august, alle dine anstrengelser i køkken- og frugthaven virkelig bærer frugt, og det kan være svært at følge med i køkkenet. Derfor må noget af overfloden behandles, så det kan gemmes til senere. Du kan sylte, salte, koge, fryse, nedkule, fermentere og meget andet.

Gød jordbærrene: Det er i august, du skal gøde dit jordbærbed, så planterne kan samle kræfter til næste års bærsætning. Hvis du venter med at gøde til foråret, får planterne blot en masse store blade og færre bær. Lug også mellem planterne og klip toppen, så du mindsker risikoen for svampesygdomme. Du kan klippe alle blade af, undtagen de små, midterste hjerteskud, så er planten renset før vinterhalvårets regn og rusk.

Få succes med jordbær

 

Så asiatiske bladgrøntsager: Du kan i august stadig nå at så asiatiske bladgrøntsager, da de trives med de lavere temperaturer i efteråret, og de sågar tåler en smule nattefrost.

Er asiatiske bladgrøntsager noget for dig, så klik hér

 

Sidste hold i køkkenhaven: Du kan også stadig nå at så et hold salat, spinat eller radiser i køkkenhaven, når der bliver ledig plads hér og der efter høst af andre grøntsager. Vand jorden godt før såningen og dæk evt. med fiberdug for at holde lidt på fugten.

Sene grøntsager

 

Luft ud i drivhuset: Varme dage og kølige sensommernætter giver kondens i drivhuset, så det er ekstra vigtigt at lufte ud sidst på sommeren (og igennem efteråret), hvis du vil undgå svampesygdomme. Lad helst døren stå åben hele døgnet. Fjern også syge blade og beskær planterne, så de får mere lys og luft.

Kap toppen af kartoflerne: Det er i august, du klipper toppen af de tilbageværende kartoffelplanter. Hyp jord op omkring planterne, så kartoflerne ikke bliver grønne af lyspåvirkningen. Så kan regnen også bedre løbe af, og på den måde beskytter du kartoflerne i jorden mod kartoffelskimmel.

Høst rabarber igen: Du kan høste af dine rabarberplanter igen, hvis du altså har givet dem en pause siden midsommer, så planterne er blevet store og frodige.