Ferie hjemme i haven?
Kender du det med, slet ikke at have lyst til at forlade haven om sommeren? Så leg med her, hvor vi fra haven tager et smut til Frankrig. Du får også en opskrift på tilbehør til osten, hvor du kan hente nogle af ingredienserne i haven.
Ferie hjemme i haven?
Kender du det med, slet ikke at have lyst til at forlade haven om sommeren? Så leg med her, hvor vi fra haven tager et smut til Frankrig. Du får også en opskrift på tilbehør til osten, hvor du kan hente nogle af ingredienserne i haven.
Rejs Frankrig rundt på en ostetallerken med Président
Haveselskabet har lavet et samarbejde med Président Oste. Président inviterer nemlig til spændende osteaftener i både Århus og København. Og bare rolig vi er ikke ved at blive til ”Osteselskabet”.
Frankrigs grotter, bjerge, dale og vinmarker har gennem mange hundrede år været grobund for en gastronomisk verdensarv. Lange traditioner, solidt håndværk overbragt fra generation til generation samt de enkelte regioners særpræg kommer bl.a. til udtryk i et rigt og mangfoldigt udbud af spændende oste. Og du behøver ikke rejse langt væk fra haven for at tage på tur.
’Rejs Frankrig rundt hjemme fra haven’
Tag et smut til Frankrig hjemme fra haven med hjemmelavet syltetøj. Længere nede får du Syltedronningens opskrif på rustik rababermarmelade, der tilfører et ekstra tvist til osten.
- Président Brie Gourmet
En brie med mere intens og fyldig smag. Her er brien til dem, der elsker ost, der smager af noget. Kommer fra Grand Est-regionen i det nordøstlige Frankrig.
- Président Comté AOP
En skøn egnsost fra Jurabjergene tæt ved Alperne. Fremstillet af upasteuriseret mælk fra køer, der udelukkende har spist græs og hø. Dejlig nøddeagtig, lagret smag med lidt frugtighed.
- Président Le Bleu Gourmet
Fra Aveyron i det sydlige Frankrig kommer denne blåskimmelost, der er kraftig men ikke stærk, og mild men ikke smagsløs. Den har en konsistens, der bare smelter på tungen.
Hjemmelavet marmelade fra havens skatkammer
Rustik rabarber marmelade fra Syltedronningen
Vi har spurgt Syltedronningen, Helena Greyston, hvad hun ville anbefale til ost.
”Brug rabarber, når de er friske – og sylt gerne i flere omgange. Marmeladen er ikke kun god til ost nemlig. Marmeladens sødme understøtter ostens smag” siger Helena, der står bag profilen og hjemmesiden ”Syltedronningen”
Rustik rabarber syltetøj er god til morgenmaden som topping på skyr eller græsk yoghurt, eller som sødt til ostemad. PS: Brug den røde del af rabarberne til dit syltetøj, så får den en flottere farve.
Frisk på at tage en tur til Frankrig, næsten uden at forlade din have
Président ruller oste-roadshow ud. For enhver med appetit på både oplevelser og smag, bliver det en stor fornøjelse at rejse Frankrig rundt på en ostetallerken, når Président inviterer til fransk osteaften. En række aftener over hele Danmark er i støbeskeen, og startskuddet går i maj. De første aftener er allerede udsolgt.
Fakta om osteaftenen
Inkluderet i aftenen er:
- smagning af 14 oste
- smagning af tre vine
- tilbehør, der passer til ostene
- historier og viden om ostene samt tips til anvendelse og servering
- goodiebag med ost til ca. seks personer
- Arrangementet varer ca. to timer.
Billetterne koster 195 kr. pr person. Lige nu bliver billetterne hurtigt udsolgt. Tilmeld dig nyhedsbrevet og få som de første informationer om sommerens og efterårets arrangementer.
Læs mere om osteaftenen lige her