Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Vælg det rigtige juletræ

Er du i tvivl om, hvilket juletræ du skal vælge?

Foto: iStock

De fleste kender det. Skal det være rødgran eller nordmannsgran eller måske noget helt tredje? Det er næsten et religionsspørgsmål i mange familier. Er du i tvivl om, hvad du skal vælge, og hvilket træ, der holder bedst, så får du her et par tips til, hvordan du skiller fårene fra julebukken.

Skal det være en rødgran...?

Rødgran var i mange årtier danskernes foretrukne juletræ, men er blevet fortrængt af nordmannsgranen, som holder lidt bedre på nålene, når det står indendøre.

Der er dog flere gode grunde til ikke at ekskludere rødgranen fra julestuen. Dels har det ofte en god grensætning, der præsenterer julepynten bedre, og dels er det en gammel dansk tradition med rødgran i stuen.

Træet dufter skønt i flere dage og er samtidig en del billigere end nordmannsgranen. Så der er også penge at spare på juletræskontoen ved at vælge den klassiske rødgran. Fælder du selv træet en uges tid, før det skal bruges, holder det fint på nålene. Så det med, at det drysser meget, kommer an på friskheden, og på hvordan du passer det.

...eller en nordmannsgran?

Nordmannsgranen har fået et godt tag i danskernes julehjerter. Træet har en fin form og grenbygning, og en anden fordel er, at den holder nålene gangske længe. Træet er dog også noget dyrere end rødgranen og en smule mere pladskrævende indendørs. 

Alternative juletræer

Står man og har brug for et meget slankt juletræ, så er omorikagran en oplagt mulighed. Det er et meget slankt og opret træ, og det kan somme tider have en fin koglesætning i toppen. 

Nobilisgran, der har utroligt smukke, blågrålige nåle, er også en mulighed som juletræ. Dog har det ofte en noget mere uregelmæssig grenstruktur. Men er du til det utraditionelle og anderledes dekorative, så er nobilistræet et godt valg.

Du kan også gå helt andre veje og pynte et cedertræ eller et fyrretræ. Her vil du helt sikkert være den, som får det mest specielle juletræ med nåle i omgangskredsen.

Juletræ uden nåle

Hvis du ønsker  et juletræ uden nåle, så er der mange andre spændende muligheder. Du kan hente store grene af for eksempel, troldhassel, trold-pil, lærk eller el ind og lade kreativiteten få frit spil. 

Fæld træet selv

Fælder du træet selv, så får du nøjagtigt det træ, du har drømt om - og med garanti det mest friske. Tag familien med ud til et sted, hvor de annoncerer med juletræsfældning, og vælg jeres eget træ. Her fås de i alle størrelser, og det er super hyggeligt at fælde træet sammen. 

Stil træet udendørs, så længe som muligt, så holder det bedst. Det gælder generelt, uanset om du køber det færdigfældet eller skover det selv.