Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolen 2024 Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Fjern sne fra planterne

Et tykt lag sne kan gøre skade på især stedsegrønne planter.

Det er herligt, når sneen stille daler ned og lægger sig som en dyne over haven. Det ser smukt og idyllisk ud, og det hvide lag har desuden en isolerende effekt, så den beskytter de sarte planter mod kulden.

Men det kan blive for meget af det gode. Et tykt lag sne kan gøre skade på de stedse- grønne planter. Når frosten bliver afløst af tøvejr, forandrer sneen sig og bliver tung, og den ekstra vægt kan få selv store grene til at knække.

Sne, der har ligget længe, kan opnå en vægt på hele 300 gram/liter. Det svarer til 300 kilo pr. kvadratmeter. Det giver et vældigt tryk på planterne, og ikke alle er gearede til det.

Især stedsegrønne planter som rododendron, tuja, buksbom og cypresser kan tvinges i knæ, og grenene kan flække og knække.

Fej sneen væk

Derfor er det en god ide at fjerne sneen fra planterne, inden den bliver for tung. Du kan bruge en kost og feje eller skubbe sneen af, hvis der ligger en stor hvid dyne ovenpå hækken eller busken. Husk at starte fra neden og bevæg dig opad, så du ikke flytter yderligere sne ned på de underliggende dele af planten.

Du skal være forsigtig og feje med rolige strøg, så du ikke knækker grenene. Desuden er det vigtigt at begynde nedefra og bevæge dig opad. Hvis du gør det omvendt, skal de nederste grene både bære vægten af den sne, de havde i forvejen plus sneen fra alle de andre grene.

Hvis skaden er sket

Er din busk allerede bukket sammen, kan du måske hjælpe den lidt på plads med at binde lidt snor omkring den og dermed forhindre yderligere skade.

Helt beskadigede planter må du klippe til, når sneen er smeltet bort.

Pas på drivhuset

Drivhuse er også udsatte for snetryk. Så vil du undgå en tur omkring glarmesteren pga. ødelagte glas eller sammentrykkede aluminiumsrammer, så fej sneen af taget. Hermed sparer du dig selv for både ærgrelser og dyre reparationer.